28 Μαΐου 2020

ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ😝😝Χάρης Θεοχάρης: Γιατρός σε καταλύματα άνω των 50 κλινών

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις για το σχέδιο του εσωτερικού Τουρισμού και τι θα γίνει με το σχέδιο υποδοχής Τουριστών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι είναι λανθασμένα σενάρια ότι θα υπάρξουν άσπρες και μαύρες λίστες χωρών, τονίζοντας ότι, οι συζητήσεις με τους ειδικούς είναι ακόμα ανοιχτές. «Ό,τι ακούγεται για τέτοια σενάρια είναι λανθασμένο, γιατί δεν έχει αποφασίστηκε τίποτε ακόμα», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, παραθέτοντας τα τρία «κλειδιά» για τη φετινή τουριστική σεζόν:

  • Από τις 15 Ιουνίου θα ελέγχονται υγειονομικά όποιοι έρχονται στην Ελλάδα
  • Τα πρωτόκολλα θα προστατεύουν τους τουρίστες
  • Ενισχύονται οι δομές υγείας για καλύτερη διαχείριση τυχόν περιστατικών

Ακόμα ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι σε κάθε τουριστικό κατάλυμα το οποίο δια θέτει πάνω από 50 κλίνες θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε γιατρός, εξηγώντας πως όσοι έχουν ανάγκη, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με γιατρό που αναγνωρίζεται από το υπουργείο μέσω τηλεϊατρικής και βίντεο κλήσης, και στην περίπτωση που κάποιος είναι ύποπτος για κρούσμα κορωνοϊού, θα υποβάλλεται σε γρήγορο τεστ, με το αποτέλεσμα να βγαίνει σε λίγες ώρες.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τα νησιά, αφού «ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες», ενώ συμπλήρωσε πως όπως έκλεισαν τα νησιά με τις συμβουλές των γιατρών, έτσι και θα ανοίξουν.

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι η αξιολόγηση των νησιών ήταν για τις ανάγκες και όχι για την επικινδυνότητα του καθενός και πως σκοπός είναι η ενίσχυσή των πιο αδύναμων με τεστ, νοσοκομειακό προσωπικό και πρωτόκολλο γρήγορης μεταφοράς τυχόν περιστατικού.