23 Μαΐου 2020

📺Ισπανία: Καβγάδες και επεισόδια στους δρόμους της Μάλαγα μετά το άνοιγμα των μπαρ [βίντεο]Σκηνές χάους επικράτησαν στους δρόμους της Μάλαγα στην Ισπανία, λίγες μέρες αφότου επετράπη στα μπαρ να επαναλειτουργήσουν.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από παμπ και εστιατόρια κατά μήκος της Paseo de Pedregalejo, στο θέρετρο Costa del Sol.

Σε βίντεο που διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται άνθρωποι να πετούν κάδους και καρέκλες κατά τη διάρκεια καβγά, ενώ άλλοι φαίνονται να βρίσκονται τραυματισμένοι στο έδαφος.

Η αναστάτωση σημειώθηκε, στις 48 ώρες της πρώτης φάσης του σχεδίου εξόδου της Μάλαγα από τα μέτρα για τον κορωνοϊό και σε αυτή ενεπλάκησαν περισσότερα από 12 άτομα. Η διαμάχη ξεκίνησε από δύο ομάδες που έπιναν έξω από ένα μπαρ. Στο σημείο τελικά κλήθηκε η αστυνομία η οποία όπως αναφέρει η Daily Mail κλήθηκε σε τρία παρόμοια περιστατικά στην ίδια περιοχή, το ίδιο βράδυ.Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, οι κάτοικοι είπαν ότι είδαν κόσμο να κάνει εμετό και να ουρεί στον δρόμο.

Σύμφωνα με τη φάση 1 του σχεδίου που έχει καταρτιστεί στην Ισπανία, τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι καφετέριες επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά τις βεράντες τους με χωρητικότητα 50%, από 30% που είχε αρχικά οριστεί.