22 Μαΐου 2020

📺Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από επικίνδυνες τουρκικές προκλήσεις στις ΟινούσσεςΈνα νέο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στις εικόνες που μετέδωσε ο Alpha φαίνεται ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανατολικά των Οινουσσών. Το τουρκικό σκάφος καταδιώκεται από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη προκλητικό επεισόδιο στην Παναγιά. Ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων, σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, η Αθήνα απαντά με διαβήματα προς το ΝΑΤΟ και διεθνείς οργανισμούς.

Δείτε το βίντεο του Alpha:Ο Πολίτης της Χίου, καταγράφεται ένα ακόμη προκλητικό επεισόδιο που αυτή τη φορά προκάλεσε ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής στην Παναγιά, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Μετά τη στοχοποίηση του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών από την τουρκική πολεμική αεροπορία με δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά σειρά είχε η κατά τα λοιπά εξαφανισμένη εδώ και καιρό τουρκική ακτοφυλακή.