31 Μαΐου 2020

📺ΜΟΝΟ ΜΗ ΣΚΙΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ😝😝Η Τουρκία ετοιμάζεται για έρευνες υδρογονανθράκων μια «ανάσα» μακριά από Ρόδο και Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)Πολύ ανησυχητική για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι η είδηση ότι η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες μια ανάσα μακριά από την Ρόδο και την Κρήτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμία ελληνική θέση και είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις έρευνες.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ και ο ανταποκριτής Μανώλης Κωστίδης στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Τουρκίας δημοσιεύτηκαν οι 7 αιτήσεις της Τουρκικής Εταιρείας Ερευνών Πετρελαίου ( ΤPAO) για να ξεκινήσουν έρευνες στη Μεσόγειο σε σημεία που φτάνουν και σε απόσταση 6 μιλίων ,ανατολικά της Ρόδου,την Καρπάθου και της Κρήτης.

Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, του οποίου τα σημεία δεν περιλαμβάνονται.