22 Μαΐου 2020

Ξεχάστε τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας για τους επόμενους τρεις μήνες

Ύστερα από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας η κυβέρνηση προχωρά στην απαγόρευση αυτοκίνητων στο κέντρο της Αθήνας για τους επόμενους τρεις μήνες, με τη δυνατότητα να επεκταθεί η απαγόρευση για άλλους τρεις μήνες.

Η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφέρει πως το επόμενο διάστημα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το kathimerinh.gr το συγκεκριμένο μέτρο παίρνεται, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες του «Μεγάλου Περιπάτου», οπού θα πεζοδρομηθεί ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου της πρωτεύουσας. Να σημειώσουμε ότι το συνολικό μήκος διαδρομής θα είναι 6,8 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει την Ενοποίηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

Ο περιορισμός εφαρμόζεται στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Μητροπόλεως-Ερμού-Αθηνάς-Σταδίου-Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγίων Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της.

Εξαιρέσεις θα αποτελούν μόνο τα οχήματα των μόνιμων κατοίκων, τροφοδοσίας και μεταφοράς εμπορευμάτων σε μαγαζιά καθώς επίσης και μέσα μαζικής μεταφοράς (τρόλεϊ, λεωφορεία).