26 Μαΐου 2020

Με… αγκώνες η θερμή υποδοχή του «πρωθυπουργού των έργων» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Η συνέχιση στην τροχιά της αναπτυξιακής έκρηξης με επενδύσεις δημόσιες, ιδιωτικές και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είναι ο στόχος της κυβέρνησης, μετά την πετυχημένη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να μην υπάρξει δεύτερη φάση και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν και πάνω στον ενθουσιασμό τους για το άνοιγμα της εστίασης να μην παραμελήσουν τους κανόνες προστασίας και να συνεχίσουν να τους τηρούν, αποφεύγοντας τους συνωστισμούς.

Ο κ. Ζέρβας είπε στο πρωθυπουργό ότι το κρούσμα «μηδέν» της πανδημίας είχε εκδηλωθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το δημαρχείο ήταν το πρώτο κτίριο που απολυμάνθηκε στην Ελλάδα και σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη τα πήγε καλά γιατί υπήρξε η απαραίτητη προετοιμασία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν πιστεύει τόσο στην τύχη όσο στην προετοιμασία και παρατήρησε: «Τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντιέται με τη συγκυρία. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο, όσο και για το χειρότερο».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους Θεσσαλονικείς ότι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην πόλη δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, ούτε στη διάρκεια της πανδημίας και θα συνεχιστούν για να ολοκληρωθούν στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Ο δήμαρχος είπε ότι η Θεσσαλονίκη «γυρίζει σελίδα» και χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «πρωθυπουργό των έργων».