23 Μαΐου 2020

Σταϊκούρας: Κατανοώ τη μόνιμη ανάγκη του κ. Τσακαλώτου για επιστημονική και πολιτική επιβεβαίωση

Νέα απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον πρώην υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, για όσα δήλωσε σήμερα ο τελευταίος για το πραγματικό κόστος των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

«Ο κ. Τσακαλώτος, από όσα κατακλυσμιαία γίνονται στην παγκόσμια οικονομία, επιλέγει να αναλώνεται καθημερινά, αυτόκλητα, στη μεγάλης επιστημονικής σημασίας εξήγηση ταυτολογιών και πινάκων, όπως ο ίδιος γράφει. Μόλις κατανοήσει και είναι διαθέσιμος να μας εξηγήσει τα περί εξίσωσης πρώτου βαθμού, ίσως προσυπογράψουμε πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Οικονομικών.

Προς το παρόν, δεν θα τον συγχαρώ για τις προτεραιότητες, ούτε θα τον ευχαριστήσω για τις προθέσεις του, αν και κατανοώ τη μόνιμη ανάγκη του για επιστημονική και πολιτική επιβεβαίωση. Γεγονός, που τον ωθεί να επιδεικνύει αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής.

Αλήθεια, αφού τα είχε όλα, όπως μας έλεγε, αντιληφθεί και προβλέψει με το ξέσπασμα της πανδημίας, μήπως θα έπρεπε να συμβουλεύσει και όλους τους υπουργούς Οικονομικών παγκοσμίως, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους χρηματοπιστωτικούς οίκους και οργανισμούς, για να μην βρίσκονται στην ανάγκη να αναθεωρούν συνεχώς τις εκτιμήσεις τους; Και αφού επαίρεται για τις προβλεπτικές του ικανότητες, μήπως μπορεί να μας πει και εάν θα επανέλθει η πανδημία;

Ή μήπως προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και κατανόησε ότι η αβεβαιότητα του εξελισσόμενου περιβάλλοντος είναι μεγάλη; Αν το κατανόησε, έστω και τώρα, είναι θετικό για την οικονομία και τη χώρα».