29 Μαΐου 2020

Ξεκάθαρο μήνυμα Πέτσα σε Τουρκία: Αποδοκιμάζουμε την φιέστα που ετοιμάζετε στην Αγία Σοφία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε πρόσφατη δήλωσή του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία εκφράζοντας την ξεκάθαρη αποδοκιμασία της Ελληνικής κυβέρνησης για τη φιέστα που ετοιμάζεται από την Τουρκία έξω από την Αγία Σοφία.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «Είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ιστορικό ναό και ανέφερε ότι  «παρακολουθούμε οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά εμείς πάντα θα προάγουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με βάσει το διεθνές δίκαιο για να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σχέση με την Τουρκία και λόγω της αντιμετώπισης της κατάστασης στον Έβρο τέλη Φεβρουαρίου αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με το πακέτο της ΕΕ σημείωσε ότι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το σχέδιο διάθεσης των χρημάτων που θα πάρουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις για εκλογές στο μυαλό του πρωθυπουργού.