22 Μαΐου 2020

Ανανεώθηκε η θητεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λ. Ζαγορίτη – Αιχμές Γεωργιάδη κατά αντιπολίτευσης

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανανέωσε σήμερα την θητεία Λευτέρη Ζαγορίτη στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Να σημειώσουμε ότι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν εντόπισαν αρνητικά σημεία στη θητεία του κ. Ζαγορίτη, αλλά παρ’ όλα αυτά ψήφισαν «παρών», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα μήνυμα πολλών θετικών ψήφων πέραν της Νέας Δημοκρατίας αφού για το πρόσωπο  και τη θητεία του κ. Ζαγορίτη  δεν ασκήθηκε η παραμικρή κριτική. Το ΠΑΣΟΚ τον είχε προτείνει το 2014. Το να τον ψηφίσει το 2014, να μην έχει να πει κάτι αρνητικό για την θητεία του το 2020 και να αρνείται να δώσει ψήφο είναι γελοίο, πρόκειται περί γελοιότητας. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε μια εξαιρετικά καλή συνεργασία μαζί του για πέντε χρόνια. Ότι τον κρατήσατε στη θέση αυτή και συνεργαστήκατε τα λέει όλα. Αρα, λοιπόν, αν δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα πρόσωπο με το οποίο όλοι έχουμε συνεργαστεί μαζί του και όλοι δεχόμαστε ότι έκανε καλά τη δουλειά του, τότε  δεχόμαστε ότι σε αυτή την Επιτροπή δεν μπορεί να υπάρχει ποτέ συναίνεση. Δηλαδή αν είναι να  ερχόμαστε στη Βουλή και να ψάχνουμε μια δικαιολογία να βρούμε για να καταψηφίζουμε καλύτερα να το πούμε από την αρχή και να λέμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντα καταψηφίζουν,  παρά να ερχόμαστε εδώ 2 ώρες  και να παίζουμε τις κουμπάρες».

Ακόμα ο κ. Γεωργιάδης θυμήθηκε και την κριτική που υπέστη ο ίδιος στην αρχή της πανδημίας για τις υψηλές τιμές στις μάσκες και τα απολυμαντικά. «Θυμίζω  την φασαρία για τις τιμές στα απολυμαντικά  που έγινε όταν ξεκίνησε η  υγειονομική κρίση. Ερχόμουν στη Βουλή και άκουγα τον κ. Πολάκη να λέει ότι είμαι εκπρόσωπος των μαυραγοριτών γιατί δεν βάζω διατίμηση στα απολυμαντικά. Εγώ έλεγα ότι αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας θα οδηγηθούμε στην πτώση των τιμών. Ακούτε σήμερα να διαμαρτύρεται κανένας για τα απολυμαντικά; Κανένας. Μου ζήτησε κανένας συγνώμη που με έλεγαν εκπρόσωπο των μαυραγοριτών; Κανένας».