25 Μαΐου 2020

ΡΕ ΝΟΤΗ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ😜😜Ο Νότης Μηταράκης μας δείχνει το αρχοντικό της οικογένειάς του στη Χίο, όπου γεννήθηκε ο ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΣ [εικόνα][Γιατί κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι έφυγε κακήν κακώς με κατηγορίες περί παιδοφιλίας😜😜]

Μία σπάνια φωτογραφία από το αρχείο Χωρέμη, που απεικονίζει το αρχοντικό Μηταράκη, στη θέση όπου σήμερα είναι χτισμένο το «Ξενία» Χίου, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook, ο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο αρχοντικό της οικογένειας Μηταράκη το οποίο ενοικιάστηκε το 1917 από τον Γεώργιο Παπανδρέου και τη Σοφία Μινέικο, όταν ο πρώτος ορίστηκε ως Γενικός Διοικητής Αιγαίου με έδρα τη Χίο, μετά τη νίκη του Ελευθερίου Βενιζέλου επί του Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 5 Φεβρουαρίου 1919 σε αυτό το σπίτι, γεννιέται ο μετέπειτα Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Γ. Παπανδρέου ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΣ.

Από το 1917, η οικογένεια Μηταράκη, μετά την ενοικίαση του σπιτιού της στους Παπανδρέου μετακομίζει στον Κάμπο, γράφοντας τη δική της ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες αστικές οικογένειας της Χίου εκείνη την εποχή, όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ politischios.gr.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού:

Μου έστειλε ένα φίλος χθες μια ωραία φώτο, από το σπίτι μας στη χώρα της Χίου, στο οποίο οικόπεδο μετέπειτα έγινε το Ξενία. Και η οικογένεια μας έμεινε στο Κάμπο.
Posted by Νότης Μηταράκης on Saturday, May 23, 2020


Ας σημειωθεί ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου από νεαρός αναμίχθηκε στην πολιτική υποστηρίζοντας τον φιλελεύθερο Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος το 1916 τον διόρισε γενικό διευθυντή του πολιτικού γραφείου του και αργότερα την ίδια χρονιά νομάρχη Λέσβου και Χίου.
Παντρεύτηκε την Πολωνίδα Σοφία Μινέικο με την οποία απέκτησε τον Ανδρέα Παπανδρέου ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟ που γεννήθηκε στην Χίο το 1919.