Έπρεπε να περάσουν τρεις εβδομάδες, ώστε το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό να βιώσει την εμπειρία δελτίου ειδήσεων και μάλιστα, έκτακτου. Επρόκειτο για την εκτόξευση του "Τζέμινι 8" από το Ακρωτήριο του Κανάβεραλ με συμμετέχοντες στην αποστολή τον Νιλ Άρμστρονγκ, ο οποίος τρία χρόνια μετά έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο Φεγγάρι, και τον Ντέιβιντ Σκοτ.
Λίγο νωρίτερα, την 1η Μαρτίου 1966 οι Σοβιετικοί είχαν στείλει στην Αφροδίτη το πρώτο μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο, το “Βένους 3" και έτσι λίγες μέρες μετά, στις 16/3, ήρθε η απάντηση των Αμερικανών με την εκτόξευση του "Τζέμινι 8", την έκτη επανδρωμένη διαστημική πτήση του προγράμματος Τζέμινι της NASA.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών, η CIA έδωσε στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας μία σειρά από φωτογραφίες των αστροναυτών και του διαστημοπλοίου. Έτσι, στις 16 Μαρτίου του 1966, μεταδόθηκε από το ΕΙΡ το πρώτο έκτακτο δελτίο ειδήσεων. Η είδηση μεταδόθηκε στις 6 το απόγευμα, συνοδευόμενη από οπτικό υλικό των Αμερικανών, με αποτέλεσμα να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ζωντανού ρεπορτάζ.
Μετά την απήχηση του έκτακτου δελτίου, ακολούθησε ένα 15λεπτο πρόγραμμα στις 31 Μαρτίου αφιερωμένο στις εκλογές της Βρετανίας, που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Μαρκίδης. Περίπου έναν μήνα μετά ήρθε και επίσημα το πρώτο δελτίο ειδήσεων με τον τίτλο «Ηχώ των Γεγονότων». Μεταδόθηκε την Κυριακή 20 Απριλίου 1966. Δεν ήταν καθημερινό, αλλά εβδομαδιαίο. Περιοριζόταν σε διεθνή θέματα. Το παρουσίασε ο Βασίλης Παπαθανασόπουλος. Θέματά της πρώτης αυτής εκπομπής οι προετοιμασίες των Αμερικανών για την εκτόξευση του Τζέμινι 9, η κρίση στη Ροδεσία, τα προβλήματα της Ινδίας, η σχολή μουσικής του Γεχούντι Μενουχίν και ένα ρεπορτάζ για τις μίνι φούστες που έκαναν την εμφάνισή τους στο Λονδίνο. Από τις 19 Ιουνίου η «Ηχώ των Γεγονότων» έγινε καθημερινή.
Με πληροφορίες και φωτό από Βικιπαίδεια, historytv.blogspot.com, tvhistory.wordpress.com, ert.gr