17 Μαΐου 2020

Guardian: Έτοιμη η Ελλάδα για να κεφαλαιοποιήσει τουριστικά της επιτυχημένη διαχείριση της επιδημίας

Σε πρόσφατο άρθρο του ο Guardian αναφέρεται στην τουριστική Ευρωπαϊκή πραγματικότητα η οποία διαμορφώνεται τώρα που σιγά σιγά οι χώρες αρχίζουν και ελέγχουν την πανδημία. Στο άρθρο μέσα γίνεται αναφορά στην Ελλάδα και σημειώνεται χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα ελπίζει «να κεφαλαιοποιήσει την διαχείριση της κρίσης (του κορωνοϊού) ανοίγοντας τα σύνορά της τον Ιούλιο».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στη κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και τονίζει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων και της επιτυχημένης διαχείρισης της επιδημίας. Ακόμα το άρθρο αναφέρει ότι στην χώρα μας ένας στους πέντε εργαζόμενους δουλεύουν στον τουρισμό. Πέρυσι την χώρα μας επισκέφτηκε ο αριθμός ρεκόρ τουριστών ο οποίος άγγιξε τα 33 εκατ.. Οι ξενοδόχοι υπολογίζουν πως κανοποιημένοι αν την Ελλάδα επισκεφτεί το ένα τρίτο αυτών.

Ακόμα τονίζεται  ότι το 65% των ξενοδοχείων είναι αντιμέτωπα με την χρεωκοπία και ότι η χώρα σκοπεύει να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, το «σπάνιο success story», όπως χαρακτηρίστηκε τις προηγούμενες μέρες από τον Διεθνή Τύπο. Τέλος το δημοίευμα καταλήγει με τα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ανέφερε ότι «Η πίτα του ευρωπαϊκού τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, αλλά αυτό το καλοκαίρι θέλουμε μεγαλύτερο κομμάτι αυτής».