29 Μαΐου 2020

ΜΠΛΟΚ ΕΣΕΙΣ; ΑΛΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΜΕΙΣ😝😝Συνεχίζεται η κόντρα Τραμπ-Twitter: Ο Λευκός Οίκος ανήρτησε το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου που κόπηκε

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται: στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter αναπαράγεται το μήνυμα που είχε αναρτήσει νωρίς το πρωί ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Μινεάπολη και το οποίο «καλύφθηκε» από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης επειδή θεωρήθηκε ότι «εκθειάζει τη βία».

Εκνευρισμένος από τις πρόσφατες αποφάσεις της πλατφόρμας, την οποία ωστόσο χρησιμοποιεί με επιμονή, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπέγραψε την Πέμπτη ένα διάταγμα με το οποίο σκοπεύει να περιορίσει την ελευθερία που απολαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον έλεγχο του περιεχομένου τους. Λίγες ώρες αργότερα ανάρτησε ένα μήνυμα για τις ταραχές που σημειώνονται στη Μινεάπολη, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του από λευκούς αστυνομικούς.

«Αυτοί οι ταραξίες προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά. Ευχαριστώ!», έγραψε ο Τραμπ.

To Twitter κάλυψε την ανάρτηση του Τραμπ

Το Twitter αντέδρασε γρήγορα, καλύπτοντας την ανάρτηση με ένα μήνυμα επισήμανσης του περιεχομένου του. Ωστόσο οι χρήστες μπορούν και πάλι να το διαβάσουν, αν το επιθυμούν, κλικάροντας επάνω στην επισήμανση. Η ίδια ακριβώς επισήμανση αποδοκιμασίας τοποθετήθηκε και στο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

 Ένας από τους στενότερους συμβούλους του προέδρου, ο Νταν Σκαβίνο, που ασχολείται ιδιαίτερα με τη στρατηγική επικοινωνίας στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εξαπέλυσε και νέα επίθεση στο Twitter: «Το Twitter λέει βλακείες, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται», έγραψε στο… Twitter. Ο Τραμπ έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα αυτήν.