06 Ιουνίου 2020

Ηλεία: Κατέληξε η 27χρονη Δώρα που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα

Η 27χρονη Δώρα από το Βαρθολομιό Ηλείας που είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννηση με καισαρική του πρώτου παιδιού της, στις 18 Μαΐου, κατέληξε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr.

Σημειώνεται ότι ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Η γυναίκα είχε πάει στις 18 Μαΐου για να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο ώστε να γεννήσει την επομένη ημέρα με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική. Ο γιατρός της είπε, όμως, ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας μόνο το τεστ για τον κορονοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου. Λίγο αργότερα γέννησε το αγοράκι, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Το ζευγάρι ήταν μαζί από το Λύκειο, παντρεύτηκαν πριν από πέντε μήνες με πολιτικό γάμο και το καλοκαίρι επρόκειτο να κάνουν τον θρησκευτικό γάμο.