«Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να θωρακιστεί η διαδικασία από ακυρότητες. Αν δεν κληθούν ως μάρτυρες, τότε πρόκειται για στέρηση φυσικού δικαστή και αρνησιδικία», είπε ο συνήγορος των δύο δημοσιογράφων που ζήτησε ένα μήνα προθεσμία. Ο κ. Φιλιππάκης, κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων του, ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που «είναι αδελφικός φίλος του Αλέξανδρου Τάρκα» και «επειδή υπήρξε συνάντηση στις 11.12.2012 ανάμεσα σε Σαμαρά, Φιλιππάκη και Τάρκα με αίτημα του πρώτου να μην γράφει η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» για τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή». Ο κ. Φιλιππάκης ζήτησε επίσης, δια του συνηγόρου του, να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση ο κ. Μιωνής. Ζήτησε επίσης να κληθεί ο Σπήλιος Λιβανός «που είναι κουμπάρος του κ. Τάρκα», και οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Ντζούρας».
Κατά την έξοδο του από την προανακριτική επιτροπή, ο Ιωάννης Φιλιππάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί ζήτησε να κληθεί σε κατάθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός. «Ο κ. Λιβανός είναι κουμπάρος του Αλέξανδρου Τάρκα και του Σταύρου Παπασταύρου. Γνωρίζει συνεπώς την υπόθεση. Σύμφωνα με το μύθευμα, εμείς εκβιάζαμε Παπασταύρου, Μιωνή και Μεταξά. Ο κ. Σπήλιος Λιβανός ήταν συνεπώς κουμπάρος του ‘εκβιαστή’ και κουμπάρος του ΄εκβιαζόμενου’. Δεν πήρε χαμπάρι για τον εκβιασμό;», σχολίασε ο κ. Φιλιππάκης και πρόσθεσε: «άλλωστε εμείς πριν τον κ. Παπαγγελόπουλο, είχαμε αρχηγό της συμμορίας τον κ. Βορίδη, σύμφωνα με όσα έχει πει ο Μιωνής». Συνολικά ο κ. Φιλιππάκης προτείνει 29 μάρτυρες.
Αντισυνταγματική και παράνομη χαρακτήρισε δια του συνηγόρου του την κλήση του σε ανωμοτί εξέταση και ο δημοσιογράφος-εκδότης Αλέξανδρος Τάρκας. Ο κ. Τάρκας ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας στην επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.