03 Ιουνίου 2020

Επιφυλακτική εμφανίζεται μπουλντόζα για την έναρξη των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό: «Έχω πληγωθεί ξανά στο παρελθόν»

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν την είδηση της επικείμενης έναρξης της κατεδάφισης των κτιρίων του Ελληνικού οι μπουλντόζες που θα συμμετάσχουν στις εργασίες.

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπουν στο χώρο του Ελληνικού ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης, οι μπουλντόζες εμφανίστηκαν επιφυλακτικές.

«Θέλω να το πιστέψω, αλλά δεν θέλω να απογοητευτώ ξανά» δήλωσε μία από τις μπουλντόζες που πρόκειται να συμμετάσχει στις εργασίες και δέχτηκε να μιλήσει στο Βατράχι.

«Από το 2014 μού λένε ότι τον επόμενο μήνα θα πιάσω δουλειά. Και μετά τον επόμενο και τον επόμενο. Ήμουν νέα τότε και τους πίστεψα» λέει.

«Από τότε έχουν περάσει έξι χρόνια. Έχω χάσει τα καλύτερα μου χρόνια περιμένοντας, δεν θέλω να πληγωθώ ξανά» προσθέτει.

Το χρονικό της επένδυσης

Υπενθυμίζεται ότι η πολυσυζητημένη επένδυση του Ελληνικού έχει αντιμετωπίσει τεράστιες καθυστερήσεις από την αρχική της έγκριση μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα την ανακάλυψη του σκελετού ενός αρχαίου επενδυτή και ενός προϊστορικού διαδρόμου προσγείωσης για πτερόσαυρους επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν οι εργασίες λόγω ενστάσεων των αρχαιολόγων.

Η άμεση έναρξη της κατασκευής αποτέλεσε βασική προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, η οποία μεταξύ άλλων επιθυμεί να δώσει ώθηση στον κατασκοπικό τουρισμό μέσω της δημιουργίας του καζίνο, αλλά και προσωπικό στοίχημα για τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ωστόσο, τόσο οι προσφυγές όσο και η κρίση του κορωνοϊού υποχρέωσαν τον υπουργό να περιμένει, αναγκάζοντας τον να προχωρήσει αντ’αυτού στην κατασκευή του αγάλματος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δέσμευση την οποία είχε επίσης αναλάβει πριν τις εκλογές του 2019.

https://tovatraxi.com/politics/epifilaktiki-emfanizetai-mpoulntoza-gia-tin-enarksi-ergasion-sto-ellniko