06 Ιουνίου 2020

Μπογδάνος απαντά σε Ζαχαριάδη-Τσίπρα

Στην επιχειρηματολογία ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ έφερε ύφεση ενώ αυτοί είχαν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης απαντά ο Κ. Μπογδάνος με αφορμή ένα tweet του Κ. Ζαχαριάδη και όσα είπε ο Τσίπρας.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ αναφέροντας και τα ευρωπαϊκά νούμερα απαντά στο αν η χώρα είναι καλύτερα τώρα απ' ότι με ΣΥΡΙΖΑ:

Ά τρίμηνο 2020: 
Ελλάδα -0.9%
Μ.Ο. Ευρωζώνης -3.2%

Τέτοια εποχή 2015:
Ελλάδα -0,7%
Μ.Ο. Ευρωζώνης +2,2%

Πραγματικά σκορ, λοιπόν:
ΝΔ: +2,1 (με ιό)
ΣΡΖ: -1,5 (με QE)

Και μαζί μας λένε ότι η παγκόσμια πανδημία επηρρεάζει οικονομικά μία χώρα μόνο όταν αυτή επιβάλλει λοκντάουν.



Διαβάστε και τι είπε ο Τσίπρας:

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έχει φέρει την ύφεση πριν από την πανδημία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σχετικά με τους χειρισμούς στο πεδίο της οικονομίας, στα εθνικά ζητήματα και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση του κορονοϊού, ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έχει φέρει την ύφεση πριν από την πανδημία» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η έκρηξη της ανεργίας, των λουκέτων και της ύφεσης δεν είναι νομοτέλεια της πανδημίας, είναι στρατηγική επιλογή».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε οικονομία που «έτρεχε» με 2,8% ανάπτυξη και τον Δεκέμβριο «η ανάπτυξη είχε πέσει στο 1% και ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχαμε ύφεση 0,9%» και «τους δύο πρώτους μήνες είχαμε υστέρηση 2 δισ. έναντι του στόχου». Προσθέτει επίσης ότι «δεν είδαμε καμία επενδυτική έκρηξη», ότι η διαχείριση του προσφυγικού «επίσης ήταν δραματική». Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε την ανεργία από το 29% στο 17%» και εκφράζει το φόβο ότι σε πέντε μήνες μπορεί να «ξαναχάσουμε όσα με πολύ κόπο καταφέραμε σε πέντε χρόνια».