02 Ιουνίου 2020

ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΤΕΣΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΔΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ😝😝😝Θεοχάρης στο POLITICO: «Τα πρωτόκολλα υγείας μας είναι πολύ αυστηρά»

Για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την άφιξη τουριστών μίλησε στο Politico υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Όπως είπε ο υπουργός «ο φόβος είναι κατανοητός, τον έχουμε βιώσει όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε ξανά σχολεία ή άλλα μέρη, με τους ανθρώπους να φοβούνται ένα ξέσπασμα ή ένα δεύτερο κύμα. Δε συνέβη. Λαμβάνουμε προσεκτικά μέτρα, ώστε να μην συμβεί ένα δεύτερο lockdown στη μέση του καλοκαιριού».

«Τα πρωτόκολλα υγείας μας είναι πολύ αυστηρά.»

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης «θα υπάρχει γιατρός σε κάθε κατάλυμα (με περισσότερα από 50 κρεβάτια) για να είμαστε βέβαιοι ότι οι τουρίστες είναι και αισθάνονται ασφαλείς. Γνωρίζουμε ότι φέτος ακόμη και ένα ελαφρύ ζήτημα υγείας θα συνδεθεί με τον φόβο του κορωνοϊού. Αυτό μπορεί εύκολα να καταστρέψει το πνεύμα των διακοπών, οπότε ο γιατρός απαιτείται για μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας.»

«Όλα θα γίνουν λίγο διαφορετικά φέτος το καλοκαίρι. Νομίζω ότι οι ίδιοι οι επισκέπτες μας θα έχουν την ασφάλεια ως το πρώτο τους μέλημα και το ίδιο ισχύει για εμάς για την προστασία τόσο των Ελλήνων όσο και των επισκεπτών.»