06 Ιουλίου 2020

📺Βερύκιος για συνάντηση Κοντομηνά – Καλογρίτσα: Γιατί άργησε 45 λεπτά – Το παρασκήνιο με τη Μενεγάκη-ΒΙΝΤΕΟ

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το ραντεβού ανάμεσα στους δύο επιχειρηματίες αποκάλυψε ο δημοσιογράφος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην πολιτική σκηνή ύστερα από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τις καταγγελίες κατά του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που έφερε στο φως τις αποκαλύψεις,  ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι η σύμβαση που έκανε ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Την ίδια στιγμή, ο δημοσιογράφος του Alpha, Δήμος Βερύκιος, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με συνάντηση που είχε ο κ. Καλογρίτσας με τον Δημήτρη Κοντομηνά, στην οποία ουσιαστικά του ζήτησε την… εύνοια του καναλιού στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι η περίοδος που ο AlphaTV μένει χωρίς άδεια και τα λιμοτάγαρα επιδιώκουν να του φάνε το κανάλι καθώς τον θεωρούν ξοφλημένο, (έχουν ενημέρωση εκ των έσω α που ήδη του έχει δανείσει 1 εκτ. για την εγγύηση και το οποίο με δυσκολία  αποπληρώνεται σιγά-σιγά», είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος και συνέχισε μιλώντας για το ραντεβού:

«Zητάνε από τον Κοντομηνά να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα που ήδη έχει πάρει την άδεια για να συνεργαστούν. Ο Κοντομηνάς με το όπλο στο κρόταφο δέχεται να δει στο γραφείο του στην Κάντζα τον Καλογριτσα. Το ραντεβού κλείνεται για τις 11 το πρωί. Ο Καλογριτσας έρχεται κανονικά στην ώρα του και ο Κοντομηνάς είναι εξαφανισμένος. Η γραμματέας του Κοντομηνά ενημερώνει τον Καλογρίτσα ότι ο Πρόεδρος σας ζητάει συγνώμη αλλά κάτι σοβαρό του έτυχε και θα καθυστερήσει. Εάν δεν μπορείτε να τον περιμένετε να κλείσετε ένα άλλο ραντεβού».

«Εγώ είμαι στο διπλανό γραφείο κρυμμένος και τον ακούω. Ο Καλογριτσας με ύφος λέει στην γραμματέα: “Πρώτη φορά στην ζωή μου δέχομαι τέτοια προσβολή. Να έρχομαι στο ραντεβού και ο οικοδεσπότης να λείπει και ούτε ένα τηλεφώνημα να μην μου κάνει”. Τηρείται μια σιωπή λίγων δευτερολέπτων και ακούγεται ο Καλογρίτσας να της λέει θυμωμένος, “Όχι θα τον περιμένω και να ξέρετε ότι η προσβολή δεν είναι δική μου αλλά δική του και να του το πείτε”», ανέφερε ο Βερύκιος και πρόσθεσε:

«Ο Κοντομηνάς εμφανίζεται 45 λεπτά μετά το προκαθορισμένο ραντεβού. Η χειραψία ψυχρή. Ο Καλογρίτσας ευγενής και χωρίς τσαμπουκά μπαίνει στο γραφείο του Κοντομηνά,  Και ω του θαύματος: Ο Καλογριτσας του δίνει την λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση σχετικά με την απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Με βαρύ ονοματεπώνυμο στην ψυχαγωγία. Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και το γύρισε. Του λέει άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα μίντια. “Αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω” είπε στον Κοντομηνά».

«Την επομένη ο Κοντομηνάς μου λέει να πάω στα στούντιο Pro και θα βρεθούμε εκεί. Αφού μίλησε με τον κόσμο, μου λέει πάμε στη Μενεγάκη. Μου λέει “ετοιμάσου” κα μπούκαρε στην εκπομπή και είπε αυτά που είπε. Εκεί ανέφερε τον Νίκο Παππά με έναν τρόπο πολύ σκληρό. Κατήγγειλε ότι αυτός έστειλε αγγελιοφόρους, δεν είπε όμως για τον Καλογρίτσα γιατί σεβάστηκε τον άλλον επιχειρηματία», κατέληξε.



Τι είχε πει ο Κοντομηνάς στη Μενεγάκη

Ο καναλάρχης είχε μπει αιφνιδιαστικά στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και είχε μιλήσει για τον Νίκο Παππά, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση με Καλογρίτσα.

«Δεν μπορεί να βάλει μαύρο στα κανάλια ο Παππάς. Ο Παππάς σκοτωνότανε, κάτι ψέματα λένε, δεν μπορεί, είναι καλό παιδί. Αυτός σκοτώθηκε τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια να κλείσει άλλα τρία;», είχε πει μεταξύ άλλων και είχε προσθέσει:

«Το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες και θα λέμε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει, κ. Παππά που ήσουνα στην Αμερική και έφτιαξε και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς».



https://newpost.gr