07 Ιουλίου 2020

📺Γεωργιάδης για παρακράτος: Η απόδειξη ότι ο κ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα είναι ότι δεν έχει διώξει ακόμα τον Νίκο Παππά-BINTEO

«Η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις σε λίγο χρόνο και σε συνεννόηση πάντα με τους επιστήμονες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου της διακυβέρνησης ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε υπερήφανος για τη δουλειά του στο υπουργείο Ανάπτυξης ενώ επισήμανε πως «η κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει αποτελέσματα που είναι συγκρίσιμα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως «η χρονιά ξεκίνησε καλά και η χώρα θα έπιανε τους στόχους που είχε θέσει αλλά αυτό άλλαξε λόγω της πανδημίας».

Την ίδια στιγμή προέβλεψε ότι «τελικά το 2020 η Ελλάδα δεν θα έχει την μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ».

Παράλληλα ανέφερε πως «από το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ελληνική οικονομία».

Σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων, δήλωσε πως «η εικόνα της μπόχας, της δυσωδίας και της μαφίας που αναδύεται βλάπτει την Δημοκρατία και κλονίζει τους θεσμούς».

Για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «ο Παππάς θα έπρεπε να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του επιχειρηματία, υπογραμμίζοντας πως «αντιθέτως κρύβεται καθώς δεν έχει εμφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι «η στάση αυτή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά δείχνει ότι όσα λέει ο Καλογρίτσας είναι αλήθεια».

Επιπρόσθετα επισήμανε πως «θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για την έκδοση των εικονικών τιμολογίων ώστε να πάρει χρήματα ο Καλογρίτσας».

Ακόμη τόνισε πως «ή ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απομακρύνει τον Παππά ή ο Παππάς να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα».

«Η απόδειξη ότι ο κ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα είναι ότι δεν έχει διώξει ακόμα τον πρώην υπουργό Επικρατείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, διευκρίνισε πως «για να κινηθεί η Βουλή χρειάζεται η διαβίβαση της υπόθεσης από την αρμόδια εισαγγελέα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνη Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Ζήσαμε όλη η ανθρωπότητα ένα εξαιρετικά απρόβλεπτο γεγονός διαστάσεων που κανένας μας δεν μπορούσε να το φανταστεί και που έθεσε σε πολύ μεγάλη δοκιμασία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη προφανώς όπως και όλες τις κυβερνήσεις. Όσον αφορά εμένα προσωπικά πρέπει να σας πω ότι ο χρόνος από το Μάρτιο μέχρι σήμερα πέρασε τόσο σύντομα σαν μια μέρα. Έπρεπε να πάρουμε τόσο πυκνές αποφάσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για τόσο διαφορετικά θέματα, ορισμένα εξαιρετικά εξειδικευμένα, να είμαστε γρήγοροι, να δουλέψουν οι πλατφόρμες, να μοιραστούν τα λεφτά, να συμφωνήσουμε με τους γιατρούς για τα μέτρα ...απίθανα πράγματα σε γενικές γραμμές όμως είμαι πάρα πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάναμε στο υπουργείο και για την περίοδο του κορονοϊού και για την πριν από αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για τους στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Εμείς στον έλεγχό ήμασταν στο 100% τον Ιανουάριο όταν παραδώσαμε το τι είχαμε κάνει. Στις 9 Ιουλίου θα δώσω στους συμπολίτες μου την πλήρη καταγραφή το τι έχουμε κάνει αυτό τον ένα χρόνο. Πιστεύω πάρα πολύ στο θεσμό της λογοδοσίας. Έχουμε να παρουσιάσουμε αποτελέσματα που είναι συγκεκριμένα και μετρήσιμα».

Για τους στόχους της κυβέρνησης για το 2020, σημείωσε: «Προφανώς οι στόχοι έχουν αλλάξει , παρότι ξεκινήσαμε το 2020 με μια εξαιρετική χρόνια, θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Παρουσίασε η εταιρεία Jumbo τα αποτελέσματα της για το 1ο εξάμηνο του 2020 στους μετόχους της πριν από λίγες μέρες, την αναφέρω γιατί είναι μια μεγάλη αλυσίδα άρα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του λιανικού εμπορίου- τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020 η αύξηση ήταν άνω του 20%. Το ίδιο ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού για τις προκρατήσεις στον τουρισμό. Τον Ιανουάριο –Φεβρουάριο τρέχαμε με + 23%. Το -0,9 του πρώτου τριμήνου που μας κατέταξε στην πρώτη θέση στην ευρωζώνη αυτό ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που επετεύχθη δεδομένου τον Μάρτιο κλείσανε όλα τα μαγαζιά άρα η οικονομία πήγε σε πολύ μεγάλη μείωση ακριβώς γιατί οι πρώτοι δύο μήνες τρέχανε με πολύ ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι βέβαιο ότι πηγαίναμε για να πιάσουμε το στόχο του 2,7, στην πραγματικότητα η πρόβλεψη του ΚΕΠΕ ήταν ότι θα πηγαίναμε άνω του 3. Άρα ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, όμως ποιος είναι ο αναθεωρημένος στόχος. Η Κομισιόν έχει κάνει μια πρόβλεψη που βάζει την Ελλάδα ότι θα έχει τη μεγαλύτερη ύφεση στη ευρωζώνη. Σας λεω από τώρα ότι ο πρώτος μου στόχος είναι να διαψεύσω την πρόβλεψη της Κομισιόν και η Ελλάδα να μην έχει τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη».

Για τις νέες προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομική ύφεση, ο υπουργός δήλωσε: «Βλέπω τώρα τις νέες προβλέψεις της Κομισιόν όπου μας πάει 0,75 καλύτερα, από -9,75 στο -9. Το πρώτο εξάμηνο του ’20 που έχουμε πια στοιχεία η πρόβλεψη για την Κομισιόν είναι ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα μειωθεί τελικά -10,6 ενώ η πρόβλεψη ήταν -8,2 πριν, για την Ιταλία -11,2 ενώ η πρόβλεψη ήταν 9,5. Για την Ισπανία -10,9 ενώ η πρόβλεψη ήταν 9,4. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η πρόβλεψη πηγαίνει προς το καλύτερο αντί προς το χειρότερο. Όσο τρέχει ο χρόνος θα πηγαίνουμε προς το καλύτερο και θα φτάσουμε εγγυτέρα προς το 7,5 που έλεγα εγώ από την αρχή παρά στο 10 που λεει η Κομισιόν. Αυτή η επιτυχία, εάν τα καταφέρουμε, δεν θα είναι επιτυχία του Μητσοτάκη ούτε του Γεωργιάδη, θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού. ...Ο χειμώνας δεν είπα ότι θα είναι εύκολος, έχουμε μια κρίση πλανητικών διαστάσεων, όταν έχουν ύφεση οι άλλοι μπορούν αυτοί να έχουν ύφεση και εσύ να έχεις ανάπτυξη; Όχι γιατί οι άλλοι είναι οι πελάτες σου. Πολύ δύσκολη θα είναι η χρονιά».

«Όπως ακούγατε θετικά σχόλια για την Ελλάδα για τον τρόπο που αντιμετώπισε το υγειονομικό σκέλος της κρίσης έτσι θα ακούτε θετικά σχόλια για την Ελλάδα για το πώς αντιμετώπισε το οικονομικό σκέλος της κρίσης», σημείωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Η εικόνα αυτής της μπόχας, της δυσωδίας της διαφθοράς, του καθεστωτισμού, της μαφίας που αναδύεται το τελευταίο διάστημα βλάπτει την ελληνική δημοκρατία καίρια, κλονίζει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και δεν μου προκαλεί καμία απολύτως χαρά. Το ερώτημα είναι δεδομένου ότι αυτά έρχονται στην επικαιρότητα και από ότι φαίνεται αποδεικνύονται, είμαστε σε θέση ή θα έπρεπε να τα συγκαλύψουμε και να τα αποκρύψουμε ή πρέπει αναγκαστικά να ανοίξουμε το βόθρο, να καθαρίσουμε τις εστίες της μόλυνσης, να υποστούμε τη βλάβη από τη δυσωδία αλλά να καθαρίσουμε τη δημοκρατία μας και να πάμε μπροστά; Αυτό είναι το ερώτημα και εγώ είμαι στη δεύτερη γραμμή. Αυτά είναι τόσο σοβαρά που όσο δυσωδία και αν αναδύουν δεν μπορούν να αποκρυφτούν».

Για την υπόθεση του κ. Καλογρίτσα, ανέφερε: «Το πρόβλημα δεν είναι κάποιος Καλογρίτσας που λεει κάτι σε ένα δικαστήριο. Είχα πει ότι εγώ αν ήμουνα ο κ. Παππάς θα έκανα αμέσως μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον κ. Καλογρίτσα. Ο κ. Παππάς, τέταρτη μέρα σήμερα, έχετε δει να έχει κάνει καμία δήλωση διάψευσης των καταγγελιών Καλογρίτσα; Έχετε δει να γράφει ένα tweet; Ο κ. Παππάς κρύβεται, ποιεί τη νήσσαν, δηλαδή κάνει την πάπια. Προφανώς για να μην το διαψεύδει ο κ. Παππάς όσα λεει ο κ. Καλογρίτσας είναι αλήθεια και το ξέρουμε ότι είναι αλήθεια γιατί δεν τα λέει μόνο ο Καλογρίτσας, τις ίδιες καταγγελίες είχε κάνει τότε ο κ. Κοντομηνάς, εκείνη την εποχή και είπε ότι του έστειλε τον Καλογρίτσα στο γραφείο του ο Παππάς και του είπαν ''δώσε μου το κανάλι''. Τα είπε ο κ Μαρινάκης στο Χατζηνικολάου πέρυσι που είπε ''ήρθε ο Παππάς και μου είπε δώσε 25 εκ για τον Καλογρίτσα να πάρει το κανάλι''».

«Δεν μπορεί όλοι οι επιχειρηματίες να τρελάθηκαν και να λένε αυτά για τον Παππά και τον Καλογρίτσα και μετά να τρελάθηκε και ο Καλογρίτσας άρα είναι απολύτως προφανές ότι αυτά έχουνε γίνει. Αυτά που έχουν γίνει με τον Χούρι και τα 3 εκ. και αυτό το σκέλος δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικής παρέμβασης είναι πολύ βαθύτερο. Εδώ ποια είναι η κατηγορία, και απορώ πως δεν έχει επέμβει ακόμα ο εισαγγελέας, ότι είχαμε έκδοση εικονικών τιμολογίων από την εταιρεια Χούρι προς τον Καλογρίτσα γιατί 3 εκ., όχι για έργα κατασκευαστικά αλλά για να συμμετάσχει στη διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, και στη συνέχεια όταν στράβωσε η δουλειά έχουμε την απόδοση αυτών των 3 εκ. όχι πίσω στον κ. Χούρι αλλά στον κ. Βαξεβάνη καθ’ υπόδειξη του Παππά για να φτιαχτεί η εφημερίδα Documento. Για την οποία εφημερίδα ο Καλογρίτσας έδωσε 3 εκ. στο Βαξεβάνη και την πούλησε τελικά στο Βαξεβάνη 20 χιλιάρικα. Αυτά είναι εικονικά τιμολόγια, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Είναι παρέμβαση του υπουργού του αρμόδιου στον εν εξελίξει διαγωνισμό δηλαδή ο υπουργός που είναι υποτίθεται για να φροντίζει ο διαγωνισμός να γίνεται με διαφάνεια και σύννομα από πίσω προσπαθεί να στήσει το διαγωνισμό», διευκρίνησε ο ίδιος.

Στην ερώτηση για το αν ο ίδιος βλέπει μόνο πολιτικές ευθύνες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Αυτό είναι μόνο πολιτικές ευθύνες; Εάν γινόταν ένας διαγωνισμό στο υπουργείο Ανάπτυξης επί θητείας μου και βγαίναν μετά επιχειρηματίες και λέγανε ότι εγώ παρενέβαινα υπέρ του ενός επιχειρηματία έναντι των άλλων για να κερδίσει αυτός το διαγωνισμό, αυτό θα ήταν μόνο πολιτικό ζήτημα για μένα;»

«Ο κ. Τσίπρας και μας λεει δεν είμαι παιδονόμος. Μπα και τι είσαι τροχονόμος! Σφυρίζανε τα εκατομμύρια και έλεγες εσύ δεξιά, εσύ αριστερά έχει κόκκινο φανάρι, έχει πράσινο! Είναι απλά τα πράγματα ή ο Τσίπρας θα διώξει τον Παππά διότι θα είναι αυτή τη στιγμή πολύ συγκλονισμένος από το γεγονός ότι πίσω από την πλάτη του ο Παππάς έκανε όλα αυτά ή ο Παππάς θα κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα και θα πει κ. Καλογρίτσα είσαστε ένας συκοφάντης», τόνισε.

«Η απόδειξη ότι ο κ. Τσίπρας τα ήξερε όλα είναι ότι δεν έχει διώξει ακόμα τον κ. Παππά. Είναι δυνατόν αυτά να τα έκανε ο Παππάς όλα, να μην το ήξερε ο Τσίπρας και ακόμα ο Τσίπρας να το σκέφτεται; Ο λόγος που δεν τον διώχνει είναι γιατί ο Τσίπρας τα ήξερε άρα δεν μπορεί να πει στον Παππά «τι έκανες πίσω από την πλάτη μου;». Τώρα το μόνο που μπορεί να κάνει ο Τσίπρας είναι να τον φωνάξει και να του πει «εξαφανίσου για 2-3 χρόνια γιατί μας παίρνεις προς τα κάτω». Η Βουλή για να κινηθεί χρειάζεται την αποστολή της υποθέσεως στη Βουλή από τον Εισαγγελέα. Η Εισαγγελέας διαφθοράς την τελευταία φορά που κοίταξα ήταν η κα Τουλουπάκη ... Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιος εισαγγελέας η κα Τουλουπάκη ή κάποιος άλλος πρέπει να ενδιαφερθεί και για την υπόθεση για να μην σκανδαλίζεται ο κόσμος και να μην κατηγορεί τη Δικαιοσύνη ότι κοιμάται όρθια. Όταν η Δικαιοσύνη κινηθεί και μας στείλει φάκελο στη Βουλή θα κινηθεί και η Βουλή», υπογράμμισε.

«Για το καλό της δημοκρατίας μας πρέπει ότι υπάρχει να ξεκαθαριστεί γρήγορα και να πάμε παρακάτω. Δεν μπορεί η Δημοκρατία να ασχολείται μόνο με αυτά αλλά δεν μπορούν και να συγκαλυφθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.