09 Ιουλίου 2020

📺Τι έλεγε ο Δ. Κοντομηνάς για τον Ν. Παππά και τον Καλογρίτσα-ΒΙΝΤΕΟ

Για τον ρόλο του Νίκου Παππά την περίοδο που είχε ολοκληρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, πριν ακυρωθεί από το ΣτΕ, είχε μιλήσει στον «αέρα» του Alpha o τότε πρόεδρος του σταθμού, Δημήτρης Κοντομήνας.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο πρόεδρος του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς είχε εμφανιστεί στο πλατό της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη αναφέροντας τα εξής:

- «Ο κ. Παππάς θέλει να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αυτός "σκοτώθηκε" τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;».

- «Άλλο πράγμα ήθελε. Ήθελε να σου αρπάξει το κανάλι από τα χέρια. Αυτό ήθελε», είχε υποστηρίξει ο δημοσιογράφος ο Δήμος Βερύκιος.

- «Δεν ήθελε αυτό» απάντησε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Alpha αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον κ. Καλογρίτσα. Χωρίς να τον κατονομάσει τον κ. Καλογρίτσα, ο Δ. Κοντομηνάς είχε αφηγηθεί:

- «Ήρθανε οι άνθρωποί του, αυτός που υποστήριζε χωρίς δεκάρα να ''χουνε, μην λέμε ονόματα, ήρθε και λέει: "Θα μου δώσετε λέει το 51 %". "Λέω: Τι άλλο θέλεις;"» είχε προσθέσει ο πρόεδρος του Alpha και συνέχισε:

- «Λέει: Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα πολιτικές να τις έχω εγώ».

- «Για να βλέπει κι ο κόσμος να ακούει τι γίνεται με την κυβέρνηση, τι καλά που πάμε», είχε τονίσει ο κ. Κοντομηνάς.

Και συνέχισε ο πρόεδρος του Alpha μεταφέροντας το διάλογο που είχε με τον κ. Καλογρίτσα (σ.σ. τον οποίο επισημαίνεται ότι δεν κατονόμασε πλην όμως "φωτογράφισε"):

- «Λέω, άλλο τίποτα θέλεις;»

- «"Θέλω" λέει "να ελέγχω και το πολιτικό κομμάτι των ειδήσεων. Τα άλλα λέει για τους γάμους, τα βαφτίσια, ποια άφησε ποιον και ποια παντρεύεται ποιον να τα κάνετε εσείς"».

- «Λέω: Τίποτ' άλλο να στήσουμε;»

- «Λέω: πήγαινε στο καλό αγόρι μου, το κανάλι δεν πουλιέται σε τρίτους. το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες και θα λέει τις αλήθειες και δεν θα κλείσει κ. Παππά που ήσουνα στην Αμερική και "έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς"» είχε αναφέρει ο Δ. Κοντομηνάς.



H τότε αντίδραση της ΝΔ

Μετά τις συγκεκριμένες αναφορές του Δημήτρη Κοντομηνά η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της είχε τονίσει ότι οι καταγγελίες του προέδρου του Alpha, επιβεβαίωνα τη θέση της για διαγωνισμό – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, και έκανε λόγο για «Υπουργό – καναλάρχη», αναφερόμενη στον Νίκο Παππά.