16 Ιουλίου 2020

📺ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΣΥΡΙΖΟΑΠΛΥΤΩΝ για το βίντεο με τους αστυνομικούς και τα… κοντάρια – Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ.-ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του internet τις τελευταίες ώρες και καταγράφει στιγμές λίγο μετά τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, προκάλεσε σάλο και θύελλα αντιδράσεων. Καταγράφει αστυνομικούς να βάζουν κοντάρια και κάτι που μοιάζει με μολότοφ μέσα σε ένα σακίδιο, το οποίο κάποιοι είπαν πως ανήκε σε διαδηλωτή.

Στο βίντεο φαίνεται ένας νεαρός με γκρι μπλούζα να δέχεται έλεγχο από έναν αστυνομικό, ενώ του έχουν ήδη περάσει χειροπέδες. Στη συνέχεια, εμφανίζεται κι ένας δεύτερος άνδρας, επίσης με χειροπέδες, περιτριγυρισμένος από αστυνομικούς.

Ο ένας αστυνομικός κρατά στα χέρια του δυο κοντάρια, τα οποία βάζει σε σακίδιο το οποίο κρέμεται στο τιμόνι ενός “παπιού”. Στη συνέχεια, ένας συνάδελφός του, του δίνει ένα μπουκάλι με ένα υγρό για να το βάλει σε άλλο σακίδιο στο μηχανάκι.

Πολλοί κατηγόρησαν τους αστυνομικούς πως «φύτεψαν» στοιχεία στα σακίδια ενώ έκαναν τις δυο συλλήψεις. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., βέβαια, διαψεύδουν κάτι τέτοιο. Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα κοντάρια και το μπουκάλι με το υγρό ήταν αντικείμενα που βρήκαν οι αστυνομικοί σε κρυψώνα όπου τα είχαν βάλει οι άγνωστοι που τους επιτέθηκαν, όπως ανέφεραν.

Σε ό,τι αφορά στο βίντεο, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι οι αστυνομικοί έβαλαν τα αντικείμενα στα σακίδια για να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνει έλεγχος. Σημείωναν δε ότι το μηχανάκι που φαίνεται στο βίντεο είναι από εκείνα που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της ομάδας Δράση.

Δείτε το βίντεο



Οι συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες (15.07.2020) το απόγευμα έξω από την ΑΣΟΕΕ, έγιναν τρεις συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα συγκεκριμένα άτομα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Οι τρεις συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστοί στις αρχές.