10 Ιουλίου 2020

Η απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου στην επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Γιώργος Παπαχρήστος απάντησε, μέσω της στήλης του «Στίγμα» στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην επιστολή που του απηύθυνε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου στον Κώστα Βαξεβάνη

Έλαβα, ευγενική πρέπει να πω, επιστολή του συναδέλφου μου Κώστα Βαξεβάνη, αναφορικά με τα όσα ανέφερα χθες για τη συνεργασία του με τον Χρήστο Καλογρίτσα, και ειδικότερα με τον Γιάννη Καλογρίτσα, τον γιο του κυρίου Χρήστου.

Ο Κώστας επικεντρώνεται κυρίως στο σημείο του ρεπορτάζ μου ότι αποχωρώντας από τη Media Doc AE o I. Καλογρίτσας κατέλιπε στα ταμεία της εταιρείας 5 εκατ. ευρώ, και διαβεβαιώνει ότι δεν μετείχε της μετοχικής της σύνθεσης, αλλά η συνεισφορά του στο εκδοτικό εγχείρημα του Documento αφορούσε εξαρχής στην παροχή του τίτλου και της δημοσιογραφικής οργάνωσης της εφημερίδας. Εφημερίδα την οποία ως γνωστόν επανέκδοσε τον Μάρτιο του 2017, με την εταιρεία Documento Media, η οποία δημιουργήθηκε γι' αυτό το σκοπό. «Τα περί ταμείων και τι διέθεταν δεν τα γνωρίζω, γιατί ήταν ταμεία του Καλογρίτσα», μου γράφει, αλλά με τη σειρά μου πρέπει να (τον) ενημερώσω ότι τα περί 5 εκατ. δεν ήταν αποκύημα κάποιας φαντασίας προκειμένου να τον πλήξει -αναφέρονται σαφώς (είναι δημοσιευμένα) στο ΓΕΜΗ. Μπορεί να ανατρέξει σχετικά. Από εκεί και πέρα, είναι ένα ζητούμενο τι έγιναν αυτά τα χρήματα, προς τα πού κατευθύνθηκαν. Εκτιμώ ότι στη γενικότερη έρευνα που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα από τις εισαγγελικές Αρχές, μία πτυχή της έρευνας θα αποτελέσει και η τύχη τους.

ΥΓ.: Υποθέτω ότι θα ερευνηθεί επίσης και κάτι άλλο που μου αναφέρει στην επιστολή: ότι μετά την αποχώρηση του Ι. Καλογρίτσα από την εταιρεία Media Doc AE και την προσωρινή διακοπή της έκδοσης του Documento, η Τράπεζα Αττικής δανειοδότησε τον όμιλο Καλογρίτσα με 5 εκατ. αρχικά και εν συνεχεία με αλλά 2,5 εκατ., εν συνόλω 7,5 εκατ. -προφανέστατα χωρίς εγγυήσεις…
Εκείνο το πόρισμα του ελέγχου για τα όργια στην Τράπεζα Αττικής τι έχει γίνει; Ποιος εισαγγελέας το έχει; Και γιατί δεν ασχολείται;