02 Ιουλίου 2020

📺Αφιέρωμα: Οι επικές ατάκες και τα «μαργαριτάρια» της Μενεγάκη που έχουν αφήσει εποχή (βίντεο)

Από τον λούτσο μέχρι το ψωμί... ψ...λι

Η Ελένη Μενεγάκη «έσβησε» τα φώτα στο πλατό της, σε ένα φινάλε με έντονα συναισθήματα.

Από την αρχή, το κλίμα στην εκπομπή ήταν φορτισμένο, καθώς τόσο η ίδια, όσο και οι συνεργάτες ήξεραν τι θα επακολουθήσει. «Έφτασα μέχρι εδώ σήμερα γιατί οι παρέες μου είναι μοναδικές, ξεχωριστές, εκπληκτικές, ονειρεμένες. Δεν κλείνει μόνο ο κύκλος του Alpha, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για μένα», είπε, μεταξύ άλλων, η Ελένη Μενεγάκη, στην έναρξη της εκπομπή της.

Η παρουσιάστρια συναντήθηκε, ξανά, με αγαπημένους της συνεργάτες, ανθρώπους που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην εκπομπή, και στη συνέχεια ακολούθησαν τη δική τους πορεία.

Φυσικά το κοινό αγκάλιασε την τελευταία αυτή εκπομπή, αφού τα νούμερα τηλεθέασης ήταν υψηλά, σε όλα τα κοινά και καθ' όλη την διάρκεια της εκπομπής.

Η παρουσιάστρια μπορεί να αποχώρησε από την τηλεόραση, για να κάνει ένα διάλειμμα, όμως κανείς δεν ξεχνά, αλλά και δεν θα ξεχάσει τις επικές ατάκες και τα «μαργαριτάρια» που έχει πετάξει στον αέρα των εκπομπών της, όλα αυτά τα 30 χρόνια καθημερινής παρουσιάσς στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Και φυσικά μέσα σε αυτές είναι τα επικά σαρδάμ της από την εποχή του… λούτσου μέχρι και το «ψωμί» που έτυχε να γίνει το νέο… trend αλλά κι εκείνη η κίνηση του σπρωξίματος αφού από τα πολλά γέλια πολλές φορές έριχνε κάτω τον καλεσμένο της.

-Πώς σε λένε;
-Ιόλη
-Α, ωραίο όνομα. Ξένο είναι;

Λέει στον Στέλιο Ρόκκο, αφού τραγούδησε το «Να μ’αγαπάς»:

-Ωραίο το τραγούδι σου Στέλιο
-Δεν είναι δικό μου το τραγούδι. Είναι του Παύλου Σιδηρόπουλου
-Α, πολύ ωραία Στέλιο. Να τον καλέσουμε κι” αυτόν μια μέρα στην εκπομπή (α άνθρωπος έχει πεθάνει).

-Πάρτε μας τηλέφωνο για να κερδίσετε μια έγχρωμη κουζίνα.
-Πολύ καλός ποιητής ο Γκάτσον. Να τον καλέσουμε στην εκπομπή μας (έχει πεθάνει).
-Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος έτος.
-Η σημερινή νικήτρια του διαγωνισμού μας είναι η κύρια Φωτεινή από την Νεάπολη Λαπωνίας!! (αντί για Λακωνίας).
Ξεχνιέται αυτός ο διάλογος γύρω από τον περιβόητο λούτσο; Ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της, αυτό που την σημάδεψε πιο πολύ από όλα είναι το περίφημο ψάρι λούτσος.



Το όνομα και το σχήμα του ήταν αρκετό για να αναστατώσουν την παρουσιάστρια, της οποίας η απορία ήταν «ποιος είναι ο λούτσος;» Αυτό ήταν η αφορμή για το ξεκίνημα ενός μαραθώνιου αστείων μέχρι που της έφεραν ένα λούτσο στο πλατό. «Λούτσο δεν έχω πιάσει είναι πολύ μακρύς. Αμάν! Ο λούτσος στάζει! Ένας λούτσος να!» Στο τέλος, μετά από αυτόν τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από τον λούτσο, η Ελένη είπε πολύ εύστοχα: «Μαζί με εμένα έμαθε πολύς κόσμος τον λούτσο» και είχε δίκιο!



ΤΕΧΝΕΣ-ΕΝΤΕΧΝΟ:

Η Ελένη δεν μπορεί να μένει με τις απορίες, θέλει να λύνονται όλα της τα ερωτήματα και μάλιστα στο άψε σβήσε! Ο στενός της συνεργάτης Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος είναι εκεί και διατίθεται να ακούσει ότι πιο παράξενο από το στόμα της Ελένης και να δώσει απάντηση! Η παρουσιάστρια τολμά να αγγίξει ακόμα και καλλιτεχνικά θέματα που είναι ταμπού για τα ελληνικά δεδομένα, όπως «όταν λέμε έντεχνο τι εννοούμε; Τι πρέπει να έχει ένας στίχος για να είναι έντεχνος;» και όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό.. Σιγά μην δεν είχε απορία για το ποδόσφαιρο! Η ατάκα της έχει αφήσει εποχή και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι έπεσαν ξεροί στα σμιλευμένα πόδια της όταν την άκουσαν να αναρωτιέται ένα πρωί στον Καφέ με την Ελένη: «Αυτός που θα σηκώσει το κύπελλο σε μια ομάδα βγαίνει με κλήρωση;» Τα γέλια των συνεργατών της ακούγονταν σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο.. Της αρέσουν οι νοστιμιές και το δείχνει, την ώρα της μαγειρικής φέρνει βόλτες στην κουζίνα και με το δαχτυλάκι της δοκιμάζει τα πάντα. Ακόμα και η έμπειρη μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου τα είχε βρει σκούρα μαζί της, όταν μικρή ακόμα και άμαθη στα οικοκυρικά, η Ελένη ρωτούσε: «Κυρία Βέφα μου, δεν πρέπει να πλύνουμε πολύ καλά το συκωτάκι για να φύγει όλο το αίμα;» Η αγαπημένη μαγείρισσα με ύφος δασκάλας σε παιδάκι απάντησε: «Μα, Ελένη μου, το συκώτι μόνο αίμα έχει» και η σοκαρισμένη αναφώνησε: «Μόνο αίμα; Και κρέας καθόλου;»

ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ-ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ:

Παρά την ομορφιά της δεν κρύβει ότι που και πού δεν ακούει καλά και έτσι επέρχεται μια δυσλειτουργική επικοινωνία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τηλεθεατή της ακολούθησε ο εξής μονόλογος: «Ακούω έναν άντρα να μιλά και μια γυναίκα στο βάθος. Εγώ με ποιον μιλάω;» μέχρι που κατάλαβε ότι η γυναικεία φωνή επαναλάμβανε ό,τι έλεγε η ίδια κι έτσι συμπέρανε: «Ααα… εγώ είμαι η γυναίκα που μιλάει.» ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ: Η Ελένη σε μια απόπειρα να εντρυφήσει σε στρατιωτικά θέματα, πήρε το σοβαρό της ύφος και ρώτησε απορημένη: «Δεν έχω καταλάβει, ρε παιδί μου, αυτά τα σύνορα πως είναι; Έχουν δηλαδή συρματοπλέγματα; Πως ξεχωρίζεις δηλαδή την μια χώρα από την άλλη;» Και συνέχισε να κοιτά με ύφος σοβαρό και απορημένο τους συνεργάτες της ψάχνοντας για μια απάντηση..

ΖΗΤΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ:

«Αυτό που λέμε της μαύρης αγοράς, από μαύρους το αγοράζεις;» Απορία φωτιά, απορία που σου προκαλεί γέλιο και κλάμα μαζί, αλλά επειδή πρόκειται για την μια και μοναδική Ελένη μόνο γέλιο μπορεί να σου προκαλέσει! Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι οι απορίες της συνοδεύονται με ένα ύφος σοβαρό, ειλικρινές και με μια αίγλη παιδικότητας που θες δε θες σε κερδίζει!

Το σαρδάμ με το… Μπορντοροδοκ@λ@...κόκκινο αυτό!»

Ο Άκης Πετρετζίκης πήγε στην Ελένη για να δείξει πώς φτιάχνουν Moelleux (λάβα κέικ) φράουλας! Ο Άκης τόνισε ότι θα φτιάξει ένα: «σεξουαλικό…» και η Ελένη συμπλήρωσε: «Μπορντοροδοκ@λ@...κόκκινο αυτό!»! Όμως δεν μπορούσε να πει με τίποτα το χρώμα και ακούστηκε «κ@λ@» και όλοι ξέσπασαν σε γέλια! Τότε η Ελένη Μενεγάκη τόνισε: «Γιατί με βάζεις να πω τόσα δύσκολα πράγματα;» και ο σεφ της απάντησε: «Τον κ@λ@ τον είπες πάντως»! Η Ελένη ξέσπασε σε γέλια «όχι δεν το είπα… Με αποτέλειωσες! Μαζί σου με βλέπω να έρχομαι στα ταξίδια σου… δεν το ξαναλέω! Δεν ξέρω τι έπαθα».



Όταν το σαρμάμ με το ψωμί έγινε νέο trend

Η παρουσιάστρια, λίγο πριν την αποφώνηση της σημερινής εκπομπής της βρέθηκε σε ένα σημείο του πλατό όπου υπάρχει τοποθέτηση προϊόντος γνωστής βιομηχανίας αρτοσκευασμάτων. Εκεί λοιπόν που τα παρουσίαζε όπως συνηθίζει και λίγο πριν χαρίσει δώρα η Ελένη έκανε ένα απίστευτο σαρδάμ το οποίο φυσικά πέρασε αυτομάτως στο… πάνθεον των καλύτερων και πιο αστείων σαρδάμ της ελληνικής τηλεόρασης. Γιατί μετά τον… λούτσο -τον θυμάστε πριν από αρκετά χρόνια;- ήρθε η στιγμή της λέξης «ψωμί» να γίνει το νέο… trend των αστείων και των ανέκδοτων. Όσο για την αντίδραση της Ελένης όταν κατάλαβε τι ακριβώς είχε ξεστομίσει;



Ακόμη και με γάτες Στην έναρξη της εκπομπής μιλούσαν για τις γόνιμες ημέρες της γυναίκας και απευθυνόμενη στην Ελιάνα Χρυσικοπούλου λέει: «Εσένα Ελιάνα, σου φωνάζουν οι γαμ… οι γάτες θέλω να πω, θα με τρελάνετε, φεύγω από εδώ!».



Καλά στα ονόματα έδινε ρεσιτάλ! Δεν μπορεί με τίποτε να πει τη συγκεκριμένη λέξη!Η Ελένη ήθελε να δώσει πάσα προκειμένου να πει ο συνεργάτης της το θέμα όμως δεν μπορούσε να πει το επίθετο... Ριμπολόβλεβα... Μία, δυο τρεις φορές προσπάθησε αλλά τίποτε και ο συνεργάτης της της είπε: «Πες Κάτια»! Δείτε το απολαυστικό στιγμιότυπο!



Μπορντω-πορτοκαλο-κ@λαρένια και η ντροπή της μεγάλη! Ένα απίστευτο σαρδάμ που έκανε τους πάντες στο πλατό να ξεκαρδιστούν. Την ώρα που παρουσίαζε μια αιώρα και ήθελε να περιγράψει το χρώμα η όμορφη παρουσιάστρια είπε: «Μπορντω-πορτοκαλο-κ@λαρένια!». Μόλις αντιλήφθηκε τι είχε πει, δικαιολόγησε τον εαυτό της συμπληρώνοντας: «Εντάξει, έπεσα στην αιώρα, μου ήρθε και μια υπνηλία...».



Φυσικά από τις αστείες στιγμές της Ελένης στην τηλεόραση δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός και τα επικά της… σπρωξίματα!





Η Ελένη Μενεγάκη σε κάποια από τις εκπομπές της, αφού σχολίασε όσο δεν πάει τον χωρισμό του Μπράντλει Κούπερ με την Ιρίνα Σάικ έπιασε ένα άλλο παντρεμένο ζευγάρι. Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια σχολίασε το σκηνικό με την Μπιγιονσέ και τον Jay Z, όπου μια γυναίκα τόλμησε να μπει ανάμεσα τους και να του μιλήσει. Τότε η παρουσιάστρια είπε: «Έβλεπα την Μπιγιονσέ που μιλούσε ο άντρας της ο Jay Z, με ύφος δεν με παίρνει να κάνω πολλά έχω φάει και ξύλο από την αδερφή της, με μια κοπελίτσα και η άλλη δίπλα πως τα έφερε από εδώ πως από εκεί την έβγαλε από την μέση».



Τα τεκταινόμενα στο Survivor το 2017 και η καταγγελία της Σόφης Πασχάλη ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος ένα βράδυ έπιασε ψάρι και το έφαγε μόνος του, μαζί με άλλους δύο που δεν κοιμούνταν εκείνη τη στιγμή, έχουν πυροδοτήσει πολλά σχόλια, σχολίασαν και στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, η οποία δεν έχει κρύψει ότι παρακολουθεί το ριάλιτι επιβίωσης. «Είχε ψυγείο για να κρατήσει το ψάρι; Το ψάρι βρε παιδιά δεν το φυλάς, ιδίως σ’ αυτή τη ζέστη που έχουν εκεί πέρα. Ή το ψήνεις, ή ζητάς να στο κρατήσουν σ’ ένα ψυγείο… σε ποια πρίζα να το βάλεις το ψυγείο;», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια και, ομολογουμένως, μας άφησε με το στόμα ανοικτό! Η επίκη ατάκα της Ελένης Μενεγάκη για την περιέργη φωτογραφία στο κινητό της Σε μιά από τις εκπομπές της πριν λίγο καιρό, τη στιγμή που η ίδια ήταν στην κουζίνα του στούντιο της εκπομπής της και μιλούσε στον μάγειρά της, τον Γιώργο Παπακώστα για τη συνταγή που θα φτιάξουν, χτύπησε το κινητό της! "Ορίστε έκανα το λάθος να το πάρω μαζί μου… Τι δουλειά έχω να τα παίρνω μέσα στην εκπομπή; Ντροπή μου. Το αφήνω εδώ για να το πάρει κάποιος…"! Και ενώ το άφησε στον πάγκο της κουζίνας, κανείς δεν το πήρε κι εκείνο χτυπούσε… Τότε η Ελένη το πήρε μαζί της και είπε: "Κάτσε να το βάλω ανάποδα μη στείλει κανείς καμία περίεργη φωτογραφία" και το αναποδογύρισε στο τραπέζι!



Δείτε και άλλα βίντεο με επικές ατάκες της παρουσιάστριας: