16 Ιουλίου 2020

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα εκπλήσσει με τη ριψοκίνδυνη στρατηγική της στον τουρισμό»

Η γερμανική εφημερίδα «Merkur» σχολιάζει τη στρατηγική της Ελλάδας σε ότι αφορά την διαχείριση του νέου κορωνοϊού εν μέσω τουριστικής περιόδου

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την ριψοκίνδυνη στρατηγική της σε ότι αφορά την διαχείριση του νέου κορωνοϊού εν μέσω τουριστικής περιόδου», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Merkur» και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση των Αθηνών διαχωρίζει τους ταξιδιώτες ανά εθνικότητα όταν πρόκειται να εισέλθουν στο έδαφός της»

Για παράδειγμα, «στους τουρίστες από τη Σερβία έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα από τις αρχές της εβδομάδας, επειδή το ποσοστό κρουσμάτων στη βαλκανική χώρα έχει αυξηθεί ραγδαία», επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Γερμανούς τουρίστες. Προφανώς ακόμη και στην εποχή του νέου κορωνοϊού», υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μονάχου και προσθέτει:

«Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι τόσο ασφαλείς όσο ποτέ! Έχουμε ήδη δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τη Γερμανία χωρίς προβλήματα », δήλωσε η Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης... Λίαν συντόμως, η κυβέρνηση των Αθηνών θα επιτρέψει και πάλι τα ταξίδια στους Αμερικανούς από τα hotspot του νέου κορωνοϊού», αναφέρει η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, στα σύνορα με την Βουλγαρία «Κουλατα-Προμαχώνας» πραγματοποιούνται εκτεταμένα τεστ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, έχουν διεξαχθεί 67.797 έλεγχοι από 1ης Ιουλίου έως και 11 Ιουλίου.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ