02 Ιουλίου 2020

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πώληση στην ΟΝΕΧ ή εισαγγελέας

Το παρασκήνιο μίας σκληρής διαπραγμάτευσης και στο βάθος εισαγγελική παρέμβαση σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας πώλησης - Προσπάθεια του υιού Ταβουλάρη να δυναμιτίσει το project - Κρίσιμη συνάντηση σήμερα στις 16:00 Άδωνι Γεωργιάδη με τον Νίκο Ταβουλάρη

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των Ναυπηγείων της Ελευσίνας έχει σήμερα στις 16:00, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με τον Νίκο Ταβουλάρη. Όλα θα κριθούν το απόγευμα ενώ το παρασκήνιο είναι έντονο. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει λύση στο θέμα.

Οι Αμερικανοί θέλουν τα ναυπηγεία διακαώς, οι εργαζόμενοι επίσης θέλουν να γίνει η μετάβαση στην ΟΝΕΧ έχοντας ως παράδειγμα την εύρυθμη λειτουργία του Νεωρίου στη Σύρο οπότε όλο το project “είναι μονταρισμένο” όπως υποστηρίζουν κύκλοι της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ταβουλάρης, γιος του Νίκου Ταβουλάρη προσπάθησε να δυναμιτίσει το project ενημερώνοντας ότι δεν προτίθεται να πουλήσει το ποσοστό του. Χωρίς το ποσοστό του υιού η ΟΝΕΧ δεν πρόκειται να αποκτήσει το 51% των Ναυπηγείων όπως ζητάει και θέλει ο Πάνος Ξενοκώστας διευθύνων σύμβουλος.

Ο Νίκος Ταβουλάρης υποστηρίζει ότι δεν μιλάει με τον γιο του εδώ και κάποια χρόνια άρα δεν μπορεί να τον επηρεάσει. Όμως η άλλη πλευρά θεωρεί ότι πρόκειται για πρόφαση.

H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταβίβασης στην ΟΝΕΧ με την πώληση των πακέτων που έχουν οι κύριοι μέτοχοι με επικεφαλής του Ταβουλάρηδες, υπό την αναβλητική αίρεση να τελειώσει η διαδικασία του due deligence από τη DSC που είναι ένας αμερικανικός κυβερνητικός οργανισμός και εκδήλωσε επίσημο ενδιαφέρον την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια να γίνει προσφυγή . στο άρθρο 106 σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΜ εάν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία τότε το κράτος  δεν θα δώσει 3μηνη παράταση στα Ναυπηγεία, οι εργαζόμενοι δεν θα ξαναπληρωθούν και τα ναυπηγεία Ελευσίνας θα πτωχεύσουν και θα γίνει εκκαθάριση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει την έναρξη εισαγγελικής έρευνας για κακοδιαχείριση του ναυπηγείου, για απώλεια εσόδων του δημοσίου ενώ τα 400 εκατομμύρια ευρώ χρέη προς Πολεμικό Ναυτικό, Δημόσιο και Τράπεζες θα καταλογιστούν σε όλους τους μετόχους.

Μηνάς Τσαμόπουλος
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/nafpigia-elefsinas-polisi-stin-onech-i-isangeliki-paremvasi/