Ο κ. Πέτσας απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε ότι «ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας αν το επιθυμεί».
Υπενθυμίζεται ότι χθες στην πλατεία Βικτωρίας πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις με φόντο το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα. ΚΕΕΡΦΑ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από τη μια, ομάδες πολιτών που αυτοαποκαλούνται «επιτροπές κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής» και διαδηλωτές «κατά της ισλαμοποίησης» από την άλλη.
Οι αυτοαποκαλούμενες «επιτροπές κατοίκων» πραγματοποίησαν συγκέντρωση, ζητώντας να απομακρυνθούν από τις γειτονιές τους πρόσφυγες και μετανάστες. Από την άλλη, οι αντιεξουσιαστές διαμαρτύρονταν για τη συγκέντρωση των «επιτροπών κατοίκων» και υπέρ των μεταναστών.
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Ηλίας Κασιδιάρης μετέβησαν ξεχωριστά στο σημείο και κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την παρουσία μεταναστών στη γειτονιά τους.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία Βικτωρίας © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδράσεις για την παρουσία Μπογδάνου στη συγκέντρωση
Η παρουσία του βουλευτή της ΝΔ στη συγκέντρωση προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός, αναφέροντας ότι «Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα-δίπλα, ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε», κάνοντας λόγο για «επίσημη παρουσία της ΝΔ στη χθεσινή ρατσιστική συγκέντρωση δήθεν αγανακτισμένων» στην Πλατεία Βικτωρίας.
Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση «εφαρμόζει ακραία καταστολή για να τρομοκρατήσει όσους διαδηλώνουν και διεκδικούν», πως καλύπτει βουλευτές της που «σπέρνουν ανενόχλητοι τα πιο σκοτεινά ένστικτα τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή...» και ότι στην ουσία στρέφεται απέναντι στον ελληνικό λαό που «θα τους δώσει για μια ακόμα φορά την απάντησή του».
Η απάντηση Μπογδάνου
Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter σχετικά με την παρουσία του στη συγκέντρωση ότι «δεν επιτρέπεται να βαφτίζονται οι ανήσυχοι πολίτες φασίστες, ούτε οι φασίστες να υποδύονται τους φιλήσυχους πολίτες», ενώ προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Ψυχογιού.
Σήμερα στην Πλ. Βικτωρίας η Πολιτεία έκανε το καθήκον της προστατεύοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δεν επιτρέπεται να βαφτίζονται οι ανήσυχοι πολίτες φασίστες, ούτε οι φασίστες να υποδύονται τους φιλήσυχους πολίτες.— constantinosbogdanos (@bogdanosk) July 15, 2020
Δεν θα αφήσουμε το κέντρο της πρωτεύουσας βορά σε κανένα άκρο. pic.twitter.com/aLncA4E94d
Θα φάει μια ωραιότατη αγωγάρα ο Ψυχογιός να μάθει τί εστί συκοφαντία. «Μίσος και ρατσισμό» σύντροφε; Απόδειξέ το ενώπιον της Δικαιοσύνης.— constantinosbogdanos (@bogdanosk) July 15, 2020
Τέλος η ανοχή. https://t.co/KFaVus4xtY
Σε άλλη ανάρτησή του τόνισε ότι «χθες στη Βικτώρια τέθηκε ένα θέμα νομιμότητας. Προγραμματισμένη συγκέντρωση κατοίκων οργανωμένη από τρεις πολίτες άσχετους με φασιστικά καπελώματα απειλήθηκε από αυθαίρετη αντισυγκέντρωση. Είμαι βουλευτής Α Αθήνας, κλήθηκα και παρέστην, για να δω αυτό που ψηφίσαμε να εφαρμόζεται». Και σε τελευταίο tweet σημείωσε:
«Η χώρα κι οι πολίτες χόρτασαν από πολιτικές σνομπαρίες και υποκρισία. Δεν διστάζουμε να βγούμε στο δρόμο και να (τ´)ακούσουμε, δεν παραχωρούμε την Αθήνα στα άκρα, δεν δεχόμαστε κριτική από συριζαίους συνεργάτες των ναζί στο δημοψήφισμα και στη βουλή. Παρόντες δίνουμε λύσεις».
Χθες στη Βικτώρια τέθηκε ένα θέμα νομιμότητας. Προγραμματισμένη συγκέντρωση κατοίκων οργανωμένη από τρεις πολίτες άσχετους με φασιστικά καπελώματα απειλήθηκε από αυθαίρετη αντισυγκέντρωση. Είμαι βουλευτής Α Αθήνας, κλήθηκα και παρέστην, για να δω αυτό που ψηφίσαμε να εφαρμόζεται. pic.twitter.com/FWhoXNKemu— constantinosbogdanos (@bogdanosk) July 16, 2020
Η χώρα κι οι πολίτες χόρτασαν από πολιτικές σνομπαρίες και υποκρισία.— constantinosbogdanos (@bogdanosk) July 16, 2020
Δεν διστάζουμε να βγούμε στο δρόμο και να (τ´)ακούσουμε,
δεν παραχωρούμε την Αθήνα στα άκρα,
δεν δεχομαστε κριτική από συριζαίους συνεργάτες των ναζί στο δημοψήφιμσμα και στη βουλή.
Παρόντες δίνουμε λύσεις.