13 Ιουλίου 2020

«ΠΣΟΦΟ» ΛΟΙΠΟΝ😝😝Αδιέξοδο παρά τις…. αλλαγές «Στο Κόκκινο»

Στα δύο χωρίστηκε το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επιλογή του Νίκου Ξυδάκη για τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Βλέπετε, αν και σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα μετριοπαθές πρόσωπο, που δεν ξυπνά τα εσωκομματικά πάθη σε αυτήν τη δύσκολη για τον Αλέξη Τσίπρα συγκυρία, θεωρείται από τους νοσταλγούς της εποχή του 3% πως η απόφαση αυτή συνιστά επί της ουσίας μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα επιμονής στο άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, το οποίο θα εκφράζεται πλέον ακόμα περισσότερο στα κομματικά ΜΜΕ.

Η γραμμή αυτή θα ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί υπό τη διεύθυνση του εκπροσώπου του… βαθέος ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Σβέρκου, που βρισκόταν μέχρι πρότινος στο εν λόγω πόστο. Προς αποφυγή, πάντως, ενός νέου μετώπου στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Σβέρκος μετακινήθηκε στη θέση του επικεφαλής της διαδικτυακής έκδοσης της «Αυγής».

Οπως γίνεται αντιληπτό, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Νίκο Ξυδάκη είναι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, με τους επικριτές της επιλογής του να κάνουν λόγο για μια περίπτωση που κάθε άλλο παρά μπορεί να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της ενότητας και της συσπείρωσης που χρειάζεται προκειμένου να καταστεί δυνατή η διατήρηση της ομαλότητας εν μεσω των δυσχερειών που διογκώθηκαν μετά την απώλεια της εξουσίας, πέρυσι τέτοιον καιρό, και οι οποίες έχουν φέρει τον ραδιοφωνικό σταθμό στα πρόθυρα του λουκέτου.

Στον αντίποδα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Ξυδάκης δεν θα δεχόταν να μπει σε αυτήν τη διαδικασία, αν δεν είχε λάβει εγγυήσεις τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον. Ο,τι εγγυήσεις, βεβαίως, μπορεί να δώσει η Κουμουνδούρου σε αυτήν τη φάση