07 Ιουλίου 2020

Οι υπουργοί του Μητσοτάκη να παρατήσουν τα... instagram και να ασχοληθούν με την Κοινωνία που βουλιάζει στην ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μόνο πανηγυρική δεν θα χαρακτήριζες την σημερινή επέτειο ενός έτους από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην χώρα μετά από τρεις μήνες καραντίνας, υγειονομικής κρίσης και οικονομικής ένδειας, είναι η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ και ο ΦΟΒΟΣ για το τι μας ξημερώνει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκαν με ικανοποιητικό τρόπο την υπόθεση της Πανδημίας. Αλλά να γνωρίζουν στο Μαξίμου πως όλα αυτά είναι πλέον... last year asset, αφού τώρα αρχίζουν τα ΔΥΣΚΟΛΑ.

Η Εθνική Οικονομία τρεκλίζει, τα Δημόσια Έσοδα καταρρέουν, οι "τρύπες" στα Ασφαλιστικά Ταμεία προκαλούν ήδη σοκ, ο Τουρισμός, η μοναδική βαριά βιομηχανία της χώρας πολύ δύσκολα θα εκκινήσει.

Την ίδια στιγμή, το 90% των επιχειρήσεων βλέπουν τους τζίρους να εκμηδενίζονται, ενώ είναι εμφανή πλέον η αδυναμία να καταβληθούν στην ώρα τους, μισθοί δώρα και επιδόματα σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.  Για να μην μιλήσουμε για Ασφαλιστικές Εισφορές και Φόρους προς το κράτος τα οποία, είναι παντελώς αδύνατο να καταβληθούν στο σύνολο τους.

Οι προβλέψεις για το μέγεθος του Δημόσιου και Ιδιωτικού Χρέους είναι ζοφερές, και όλοι γνωρίζουν πως έρχονται ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Ένα κανονικό οικονομικό ΤΣΟΥΝΑΜΙ που θα φέρει Φτώχεια, Πείνα και Ανέχεια κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το μείζον ερώτημα λοιπόν που τίθεται απέναντι στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πως θα διαχειρισθεί τον ΕΦΙΑΛΤΗ που έρχεται;
Είναι έτοιμη; Έχει πλάνο, σχέδιο, αποφασισμένα και ικανά πρόσωπα να αντιμετωπίσουν τον ΟΛΕΘΡΟ που πλησιάζει;

Γιατί το μόνο που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, είναι... χαρούμενους και... ανέμελους υπουργούς του Μητσοτάκη (ευτυχώς όχι όλους) να ποστάρουν ασύστολα στα Instagram και τα Facebook προσωπικές ή οικογενειακές τους στιγμές.

Μιλάμε για κανονικό ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ που δεν συνάδει με την κρισιμότητα των στιγμών, και την (υποτιθέμενη) σοβαρότητα μιας κυβέρνησης που απήλλαξε την χώρα - με την ψήφο μας - από τους προηγούμενους φαιδρούς Κατσαπλιάδες.

Η σημερινή επέτειος λοιπόν της εκλογικής νίκης οφείλει να είναι επέτειος ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ και ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ για τις μάχες που έρχονται.

Και το μήνυμα αυτό ΟΦΕΙΛΕΙ να το εκπέμψει πρώτος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

https://www.lykavitos.gr/oi-ypourgoi-tou-mitsotaki-na-paratiso