14 Ιουλίου 2020

Τέτοιο σανό ταϊζουν τους φιλάθλους του ΟΣΦΠ (Volume... 1925)!

[Κορυφαίος όλων ο Μάρτινς😂😂 "no offside" ούρλιαζε την ώρα του αγώνα και 10 λεπτά μετά στη συνέντευξη τύπου είπε "πρέπει να ξαναδώ τη φάση"😂😂😂😂😂]


Αρκούσε ένα γκολ. Μία φάση. Μία στιγμή. Αρκούσε ένα αποτέλεσμα, η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα για να βγει στην επιφάνεια ο πραγματικός τους εαυτός. Για να βγει προς τα έξω ο αληθινός τους χαρακτήρας και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο.
Όσοι πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 0-1, κάνετε ένα τεράστιο λάθος. Διότι ο Ολυμπιακός δεν έχασε. Δεν χάνει ποτέ. Είτε κερδίζει είτε τον… «κλέβουν»! Είτε επικρατεί είτε τον ληστεύουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να ηττηθεί κανονικά στο γήπεδο. δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος αντίπαλος να είναι καλύτερος, δεν γίνεται αυτό, δεν χωρά αυτό στην λογική των ανθρώπων που διαμορφώνουν καθημερινά την ερυθρόλευκη επικοινωνιακή πολιτική.

Δεν είναι ένα τωρινό φαινόμενο, αλλά μία στρατηγική ετών που δημιούργησε μία ολόκληρη γενιά Ολυμπιακών που αγνοούν και δεν δέχονται τον πρώτο και απαράβατο κανόνα του αθλητισμού: πως εκτός από τις νίκες, υπάρχουν και οι ήττες.

Για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν τα πρωταθλήματα που κερδίζει ο Ολυμπιακός και αυτά που του κλέβουν. Όσα παίρνει, είναι τίμια, δίκαια, καθαρά. Όσα χάνει, του τα έχουν κλέψει, εξ’ ου και η ανάγκη να βαφτιστούν κάπως αλλιώς: Είναι το πρωτάθλημα του Δούρου, το πρωτάθλημα του Πατέρα, το πρωτάθλημα της εξυγίανσης, το πρωτάθλημα των Πρεσπών.

Στην συνείδηση του μέσου Ολυμπιακού, η ομάδα του έπρεπε να πάρει και τα 24 πρωταθλήματα από το 1996 μέχρι σήμερα, απλώς σε μερικά τον έκλεψαν. Ο ίδιος τα πήρε όλα με την αξία του. Ένας παραμορφωτικός φακός που σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και συντηρείται εντέχνως εδώ και πολλά χρόνια.

Πάρτε για παράδειγμα την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Τι κι αν ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και είναι αδιάφορος βαθμολογικά; Τι κι αν ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο γήπεδο κι άξιζε περισσότερο την νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έμοιαζε σβηστή και χωρίς ενέργεια στο γήπεδο;

Τα προπαγανδιστικά Μέσα έπρεπε να διαμορφώσουν μία άλλη εικόνα, αφού είπαμε: δεν γεννήθηκε ακόμα ο αντίπαλος εντός συνόρων που θα είναι καλύτερος (έστω και για ένα βράδυ) από τον Ολυμπιακό.

Η γραμμή που έφυγε ήταν η γνωστή καραμέλα της διαιτησίας. Μόνο που αυτή τη φορά το παραμύθι είχε τέτοιο δράκο που ήταν αδύνατον να τον καταπιείς. Τα συστημικά Μέσα του Ολυμπιακού άρχισαν ανερυθρίαστα να γράφουν για κανονικό γκολ του Χασάν που έπρεπε να μετρήσει, για κλοπή ενός γκολ, για πράγματα εντελώς εκτός λογικής για μία φάση στην οποία έγιναν, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις ξεκάθαρες παραβάσεις, ενώ ραδιοφωνικοί παραγωγοί είπαν στον αέρα πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει διότι ο Χασάν καλυπτόταν από έναν αμυντικό του ΠΑΟΚ (Λημνιός) που είχε το ένα πόδι εντός γηπέδου και το άλλο εκτός. Για τέτοια άγνοια κανονισμών μιλάμε!

Αν όντως υπάρχει άγνοια κανονισμών, τότε υπάρχει θέμα. Οι άνθρωποι που διαμορφώνουν την άποψη των Ολυμπιακών δεν ξέρουν ότι για να μην είσαι οφσάιντ πρέπει να καλύπτεσαι από ΔΥΟ και όχι από ΕΝΑΝ αντίπαλο. Αν η άγνοια είναι προσποιητή και ηθελημένη, τότε είναι ακόμα χειρότερα. Διότι μιλάμε για ψεύτες καθ’ έξιν και κατ’ εξακολούθηση!



Κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι στην φάση του γκολ ο Χασάν δεν είναι οφσάιντ διότι πριν σκοράρει, την μπάλα ακουμπάει αμυντικός του ΠΑΟΚ. Ακόμα και αν ξεχάσουμε για λίγο τα δύο επιθετικά φάουλ που προηγήθηκαν, μιλάμε για μία ακόμα διαστρέβλωση των κανονισμών. Την ώρα που ο Σισέ κλωτσάει την μπάλα από τα χέρια του Πασχαλάκη, ο Χασάν ξαπλωμένος στην γραμμή βρίσκεται σε αντικανονική θέση. Από την στιγμή που κάνει συμμετοχή στην φάση, ασχέτως αν ακούμπησε νωρίτερα ο πεσμένος αμυντικός του ΠΑΟΚ, τότε είναι οφσάιντ. Τελεία και παύλα. Οτιδήποτε άλλο είναι παραπληροφόρηση.

Για να καταλάβει κανείς ότι τα «νεροπίστολα» της ερυθρόλευκης ενημέρωσης δεν διστάζουν να παραποιήσουν όλους τους κανονισμούς ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν την δική τους αλήθεια, υπάρχει και το παράδειγμα του VAR. Μετά από ένα χρόνο δεν έχουν καταλάβει ακόμα (ή δεν θέλουν να καταλάβουν) πότε ο διαιτητής πάει να δει την φάση στο βίντεο.

Ισχυρίζοναι λοιπόν (για την ακρίβεια αναρωτιούνται) για ποιο λόγο ο Μανούχος δεν πήγε στο Video-Check για να δει την φάση ενός υποτιθέμενου πέναλτι που ζητάει ο Χασάν, ο οποίος «βουτάει» στο 91ο λεπτό και του ακυρωθέντος γκολ. Δεν πήγε διότι πολύ απλά, από το VAR-Room του είπαν ότι δεν συντρέχει λόγος. Έλεγξαν τις φάσεις και συμφώνησαν με την αρχική του απόφαση.

Για να πάει ο διαιτητής στο VAR και να δει ο ίδιος το βίντεο πρέπει να του πουν από το VAR Room ότι διαφωνούν με την απόφαση του. Κι αυτό δεν έγινε ποτέ, διότι μιλάμε για πεντακάθαρες φάσεις. Τόσο ο διαιτητής, όσο και από το VAR room έκριναν ότι οι δύο φάσεις ήταν ξεκάθαρες. Μόνο τα ερυθρόλευκα Μέσα είχαν αντίθετη άποψη. Κανείς άλλος. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Αυτό που δεν είναι τυχαίο είναι η γκρίνια για τα πάντα. Για κάθε φάση, για κάθε διαιτητή, για κάθε στραβό αποτέλεσμα, για κάθε ψηφοφορία, για κάθε απόφαση της ΚΕΔ, της ΕΠΟ, των Δικαστηρίων, για κάθε ορισμό διαιτητή, για κάθε ορισμό βοηθού, VAR, AVAR, για την έδρα του τελικού, για την ώρα του τελικού, για το τι χρώμα θα έχουν οι κορδέλες για τα μετάλλια, για τα πάντα. Διότι όπως έλεγε και ο Γκέμπελς πες, πες, πες, κάτι θα μείνει. Κάποιος θα φοβηθεί. Κάποιος θα πιάσει το μήνυμα. Κάποιος θα τρομάξει. Κι αυτό θα είναι κέρδος την επόμενη φορά που ο Μανούχος και κάθε Μανούχος θα αποφασίσει για μία αμφισβητούμενη φάση σε ματς του Ολυμπιακού.

Αν σε τόσο ξεκάθαρες φάσεις, δεν έχουν πρόβλημα να πουν, να γράψουν, να δημοσιεύσουν ψέματα, επικαλούμενοι κανονισμούς που δεν υπάρχουν φανταστείτε τι γίνεται στις πραγματικά επίμαχες φάσεις. Αν δεν έχουν πρόβλημα να ταυτίζονται με τέτοια ψέματα σε φάσεις που όλος ο κόσμος βλέπει το προφανές, σκεφτείτε τι ψέμα έχουν σερβίρει, τι ψέμα έχουν υπερασπιστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ποσώς τους ενδιαφέρει. Διότι το μόνο που έχει σημασία είναι να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Ο τρόπος δεν έχει σημασία. Όλοι το ξέρουν αυτό…

Λευτέρης Καρλής
sdna.gr