09 Ιουλίου 2020

Κυβέρνηση για Παππά: Η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους -Παραμένει το ερώτημα ποιος είναι ο «White Porcha»

Ως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα να οικοδομήσει το καθεστώς που οραματιζόταν για τον ίδιο και την κυβέρνησή του βλέπουν τον Νίκο Παππά κυβερνητικά στελέχη.

Η εκτίμησή τους αυτή βασίζεται και στην πλήρη κάλυψη που έχει παράσχει στον στενό συνεργάτη του, που βρισκόταν στο πλευρό του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων, είτε αφορούν την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης είτε την προσπάθεια άλωσης των ΜΜΕ, έχουν στο επίκεντρο τον κ. Παππά. «Αποτελεί το νήμα που συνδέει όλες τις σκοτεινές πτυχές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνουν κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ, που μιλούν για ένα παρακράτος που είχε στηθεί.

Οι αποκαλύψεις για την περίοδο 2015-2019 παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, με τους Σάμπυ Μιωνή και Χρήστο Καλογρίτσα να έχουν προϊδεάσει ότι διαθέτουν κι άλλα στοιχεία που εμπλέκουν στελέχη της τότε κυβέρνησης. Ο… Λευκός Οίκος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθημερινά σχεδόν γεμίζει στίγματα και τα όσα διαδραματίζονταν στη «Δυτική Πτέρυγα» αρχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η υπόθεση

Η υπόθεση βρίσκεται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών και σύντομα εκτιμάται ότι θα υπάρξει παρέμβαση, μετά και την κατάθεση της μήνυσης από τον Χρήστο Καλογρίτσα. Αναμένεται να καλέσουν τον επιχειρηματία για κατάθεση προκειμένου να προσκομίσει και επισήμως τα στοιχεία όσων επικαλείται.

Βασικό ερώτημα παραμένει ποιος είναι ο «White Porcha» που αναφέρεται στο email που περιλαμβάνεται στη μηνυτήρια αναφορά και εκτιμάται ότι είναι ο ενορχηστρωτής των όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και ο White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των "φίλων" στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού που είχαν μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα», αναφέρει το μήνυμα.

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν πλέον ευθέως για άμεση εμπλοκή του κ. Τσίπρα στα όσα αποκαλύπτονται για τις ημέρες της διακυβέρνησής του, καθώς εκτιμούν ότι ο κ. Παππάς δεν θα μπορούσε να δράσει χωρίς να ενημερώνει τον τότε πρωθυπουργό. Η πίεση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ειδικά αν παρουσιαστούν νέα στοιχεία όπως εκτιμάται ότι θα συμβεί. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους».