03 Αυγούστου 2020

📺Απαγγέλλουν Ομήρου Οδύσσεια σε νέα σειρά του Netflix -Και μάλιστα από το πρωτότυπο [βίντεο]

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε υποθέτουμε η τελευταία φορά που μια αμερικανική σειρά του Netflix δανείζεται κομμάτια από την αρχαία ελληνική γραμματεία.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε τις αμέτρητες φορές που το Χόλιγουντ εν γένει θέλησε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ιστορικά γεγονότα ή στοιχεία μυθοπλασίας από την Αρχαία Ελλάδα (Τροία, Οδύσσεια, 300, Μέγας Αλέξανδρος κα.).

Ωστόσο, συνήθως οι αναφορές στην Ελλάδα γίνονται… μεταφρασμένες. Αυτή τη φορά στη δεύτερη σεζόν του The Umbrella Academy του Netflix, παρακολουθήσαμε – και μάλιστα δύο φορές – τους πρωταγωνιστές να διαβάζουν τις πρώτες λέξεις του έπους του Ομήρου, από το πρωτότυπο.

Παρότι η προφορά είναι μάλλον απογοητευτική, το αυτί του Έλληνα που απελπίστηκε πάνω στο πρωτότυπο της Οδύσσειας στο γυμνάσιο, είναι εκπαιδευμένο να αναγνωρίζει αμέσως τους στίχους της. Ειδικά αν πρόκειται για τις πρώτες, πρώτες λέξεις του Ομήρου, τον πρώτο στίχο, της πρώτης ραψωδίας, πριν ξεκινήσει να περιγράφει την περιπετειώδη επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη.

Ο Όμηρος σε σειρά φαντασίας του Netflix
Για όσους δεν παρακολουθούν σειρές φαντασίας, που έχουν ξεπηδήσει από σελίδες κόμικ, να σας ενημερώσουμε πως το The Umbrella Academy είναι μία από αυτές. Πρόκειται για την ιστορία επτά ξεχωριστών παιδιών, με υπερφυσικές δυνάμεις, τα οποία και «συλλέγει» ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος προκειμένου να δημιουργήσει μια ομάδα υπερηρώων που θα σώσουν τον κόσμο από την Αποκάλυψη.


Η ασυνήθιστη οικογένεια συμπληρώνεται από ένα ομιλούντα πίθηκο, μια μητέρα ρομπότ και εξαντλητική προπόνηση προκειμένου κάθε ένα από τα παιδιά, τα οποία και ο εκκεντρικός πατέρας τους αποκαλεί με αριθμούς (Ο νο. 1, νο.2 κ.οκ.), να μάθει να τιθασεύει την ξεχωριστή του ικανότητα.