15 Σεπτεμβρίου 2020

Τραγικό: Αυτό το παιδάκι αναγκάστηκε να γεμίσει δεύτερη φορά το παγουρίνο του εξαιτίας της αναλγησίας της κυβέρνησης

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στα δημοτικά σχολεία της χώρας, όπου μαθητές αναγκάστηκαν να γεμίσουν δύο και σε κάποιες περιπτώσεις τρεις φορές τα παγουρίνα τους λόγω των ανάλγητων πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε πανομοιότυπες σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε εκατοντάδες δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, χιλιάδες μαθητές που έφταναν ακόμα και την ηλικία των 12 ετών αναγκάστηκαν να πάνε δύο ή και τρεις φορές στις βρύσες του σχολείου, καθώς τα δωρεάν παγουρίνα που τους προμήθευσε το υπουργείο Παιδείας ήταν το ίδιο μέγεθος με τα παιδικά παγούρια του εμπορίου.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σφοδρή ήταν, άλλωστε, η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την απόφαση της κυβέρνησης να διανείμει δωρεάν παγούρια στους μαθητές του Δημοτικού, σε μέγεθος που να χωράει στα χέρια τους.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προβεί σε αποκαλυπτικές αποκαλύψεις ότι τα παγουρίνα ήταν λίγο μικρότερα από ένα μπουκάλι νερό και δισεκατομμύρια φορές μικρότερα από τη λίμνη του Μαραθώνα, ενώ το ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως αν το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμα κυβέρνηση κάθε μαθητής θα έπαιρνε παγουροδάνειο για να μπορέσει να αγοράσει παγούρι σε μέγεθος νταμιτζάνας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα Ελληνόπουλα να πάθουν αφυδάτωση, αφού όπως είπε η μάσκα θα τα εμποδίζει να πίνουν νερό. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει και θετική πλευρά, αφού το νερό θα βραχυκυκλώνει το τσιπάκι μέσα στη μάσκα και θα το αχρηστεύει.

Τέλος, από την πλευρά του ΚΚΕ κατήγγειλε τα παγουρίνια ως συνωμοσία του παγκόσμιου κεφαλαίου με στόχο να γίνουν τα παιδιά πιόνια των μεγάλων παγουροβιομηχάνων, προσθέτοντας ότι ο Μαρξ είχε προειδοποιήσει για τα παγουρίνα στο βιβλίο του Το Κεφάλαιο, στην ενότητα “Καπιταλισμός και Παγουρίνι: Ο ρόλος του στην πάλη των τάξεων.”