26 Οκτωβρίου 2020

📺ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΟΥΡΑ» 50 ΑΤΟΜΩΝ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ 20.000 ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ🤣😂Θεσσαλονίκη: Με μάσκες και αποστάσεις όλοι στον Άγιο Δημήτριο (Videos&Photos)

Πλήθος πιστών συρρέει από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, παρά τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όλοι οι πιστοί φορούν τις μάσκες τους αλλά οι αποστάσεις στην ουρά δεν τηρούνται.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη Θεία Λειτουργία, ενώ η επίσημη δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η επίσημη δοξολογία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η παρουσία της Aστυνομίας είναι έντονη, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στο προαύλιο της εκκλησίας έχουν τοποθετηθεί καρέκλες τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται λαμπάδες και κεριά.










Συνωστισμός και το βράδυ της Κυριακής

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ενόψει του αυριανού εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, έκαναν συστάσεις στους πιστούς να κρατούν αποστάσεις και μετά το προσκύνημα να βγαίνουν έξω από τον ναό προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Μέσα στον ναό δεν υπήρχε συνωστισμός και οι πιστοί βρίσκονται στις θέσεις που προβλέπονται για να καθίσουν, σύμφωνα με το grtimes.gr.