Η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει στην Αττική και ήδη έχουν παρθεί σκληρά μέτρα από τις υγειονομικές αρχές ώστε να ανακοπεί.
Παρ’ όλα αυτά το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας παντού σε όλη την Περιφέρεια αν και βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και πολύ καιρό δει έχει παρθεί ακόμα. Απάντηση σε αυτό το ερώτημα ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημήτρης Παρασκευής ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Το ζητούμενο είναι να φοράμε τη μάσκα όσο το δυνατόν περισσότερο στον βαθμό του λογικού. Κινδυνεύουμε να μεταδώσουμε ή να κολλήσουμε κορωνοϊό όταν βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση με κάποιον συνάνθρωπό μας. Άρα, μπορεί η μάσκα να μας προστατεύει όταν βρισκόμαστε κοντά με κάποιον αλλά δεν την χρειαζόμαστε όταν δεν υπάρχει συγχρωτισμός».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Στην Αττική υπάρχει μεγάλη ετερογένεια, μεγάλος πληθυσμός και μεγάλη πυκνότητα και η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν είναι τόσο εύκολη. Παρόλα αυτά οι συστάσεις είναι οι ίδιες παντού, είτε αφορούν την Αττική είτε την Αχαΐα, είτε οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια. Φοράμε πάντα τη μάσκα – ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους- όταν βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση με κάποιον συνάνθρωπό μας».
Τέλος κατέληξε λέγοντας πως «Εξετάζεται και για την Αττική ποιο είναι το καλύτερο μέτρο, έτσι ώστε να εφαρμόζεται στον μεγαλύτερο βαθμό και να έχει την καλύτερη αποτελεσματικότητα» και επεσήμανε ταυτόχρονα ότι εάν η μάσκα γίνει υποχρεωτική ίσως γίνει «πιο σαφές να μην την βγάζουμε όταν βγαίνουμε από ένα κατάστημα».