20 Οκτωβρίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Εκτάκτως απόψε, έγινε στο Μαξίμου η προγραμματισμένη για αύριο σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους λοιμωξιολόγους μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, σήμαναν συναγερμό στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους συνεργάτες του ενώ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Κύπρο.

Η σημερινή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που έφτασαν τα 667 με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, κινητοποίησε την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη με τους συνεργάτες για την εξέταση της κατάστασης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, πως στο τραπέζι έπεσε η συζήτηση για νέα μέτρα, ενώ η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει από αύριο Τετάρτη σε επίπεδο 3 (πορτοκαλί), μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη της Μακεδονίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή