15 Οκτωβρίου 2020

Σκληραίνει τη στάση της η Αθήνα: Με τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου θα επιχειρήσει το Πολεμικό Ναυτικό να απομακρύνει το Oruc Reis

Σκληραίνει τη στάση της έναντι της τουρκικής προκλητικότητας η Αθήνα, μετά από απόφαση του υπουργείου Άμυνας ελληνικά πολεμικά πλοία να αρχίσουν να παίζουν τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου μέσω ασυρμάτου προς το τουρκικό ερευνητικό.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες η παραμονή του Oruc Reis στην ελληνική ΑΟΖ αναγκάζει την Αθήνα να λάβει δραστικά μέτρα, όπως την αναπαραγωγή τραγουδιών της Ελληνίδας ερμηνεύτριας, σε μία προσπάθεια να υποχρεώσουν την Τουρκία να υποχωρήσει.
Πηγές του Πενταγώνου τονίζουν ότι, με την αναπαραγωγή των τραγουδιών, στόχος είναι τα τουρκικά πληρώματα να πέσουν σε βαριά θλίψη, να αναρωτηθούν ποιο είναι τελικά το νόημα της ζωής και να αποχωρήσουν.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αξιωματικοί και ναύτες των ελληνικών πολεμικών πλοίων θα εξοπλιστούν με ωτοασπίδες, ώστε να μην καταλήξουν να κλαίνε αγκαλιά με τα τουρκικά πληρώματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές, η ξαφνική αλλαγή πορείας του τουρκικού ερευνητικού χθες ίσως να οφείλεται σε δοκιμαστική χρήση των τραγουδιών της γνωστής ερμηνεύτριας, γεγονός που, όπως λένε, αποτελεί ενθαρρυντική εξέλιξη για την αποτρεπτική μας ικανότητα και την μελλοντική τους χρήση.