05 Νοεμβρίου 2020

«Διαξιφισμοί» Πλεύρη - Πολάκη στη Βουλή: Έχουν έρθει φάκελοι για εσάς από την Εισαγγελία Διαφθοράς - Σας προκαλώ κάντε μου προανακριτική

«Θέριεψε» για ακόμη μία φορά η κόντρα μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, αυτή τη φορά με αφορμή τη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συγχώνευση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Πλεύρης απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, πετώντας το γάντι στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας τονίζοντας: «Επειδή πετάχτηκε ένας συνάδελφος και κάνει αναφορές στην Τουλουπάκη. Του κ. Σαμαρά έχει αρχειοθετηθεί η υπόθεση, αντιθέτως φάκελοι από την Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν έρθει για εσάς εδώ! Αν κάποιος λοιπόν ελέγχεται, δεν είναι ο κ. Σαμαράς».

«Τολμάει ο κ. Πλεύρης να πει ότι έχουν έρθει για μένα φάκελοι ενώ καταργείτε την Εισαγγελία Διαφθοράς επειδή σας ενοχλεί η Τουλουπάκη», απάντησε ο κ. Πολάκης.

Ωστόσο ο λαλίστατος και προκλητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε εκεί και ανεβάζοντας τους τόνους, όπως κάνει πάντα και απευθύνθηκε στον κ. Πλεύρη λέγοντας: «Θα βουτάς τη γλώσσα σου βαθιά στο μυαλό σου και μετά θα μιλάς. Βρεθείτε 30 βουλευτές, σας προκαλώ, στήστε προανακριτική για μένα και τον Ξανθό».

Αν και η ένταση ξεθύμανε, οι δύο αντρες αμέσως μετά επιχείρησαν να δώσουν εκατέρωθεν εξηγήσεις στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, μ ετον κ. Πλεύρη να εκδηλώνει τη δυσφορία του για την αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό και τον άλλο να διαμαρτύρεται για την επίκληση δικογραφίας που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ.