13 Νοεμβρίου 2020

Η απαίτηση της Αριστεράς για ασυλία

Του Θάνου Πλεύρη*

Στην τελευταία συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή παρακολουθήσαμε για μια ακόμη φορά την προκλητικότητα και ανευθυνότητα πολιτικών αρχηγών της αριστεράς που αγνοώντας την έκτακτη κατάσταση που ζει η χώρα προανήγγειλαν την συμμετοχή τους στην Πορεία του Πολυτεχνείου, επιφυλάσσοντας για τους εαυτούς τους το δικαίωμα να λειτουργούν, συμπεριφέρονται και πολιτεύονται λες και ο νόμος δεν τους αγγίζει, διότι είναι γνήσια τέκνα της αριστεράς.

Ο κ.Βαρουφάκης μας έχει συνηθίσει να λεονταρίζει ότι είναι κατά της βουλευτικής ασυλίας, αλλά όταν έρχεται αίτημα άρσης της ασυλίας του να κρύβεται πίσω από την ιδιότητα του βουλευτή, το δε ΚΚΕ ξεκάθαρα μη πιστεύοντας στην αστική δημοκρατία, θεωρεί την ανυπακοή στους νόμους του κοινοβουλευτισμού δικαίωμα του. Ο δε κ. Τσίπρας ακροβατεί προσπαθώντας να ικανοποιήσει και αυτούς που θα είναι στην πορεία και αυτούς που επισημαίνουν τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Το ότι η αριστερή αυτή νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» προσβάλει των σύνολο των Ελλήνων είναι ξεκάθαρο. Προσβάλει τους Έλληνες που αποδέχθηκαν ως θέμα δημόσιας υγείας να μην κάνουν Πάσχα, να μην ακολουθήσουν τον Επιτάφιο, να μην γιορτάσουν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και αυτήν της 28ης Οκτωβρίου, να μην συμμετέχουν στους εκκλησιασμούς τις Κυριακές και ακόμη να μην κάνουν ακόμη και το μυστήριο του γάμου. Αυτός λοιπόν ο Πολίτης θεωρεί αυτονόητο ότι όπως δεν έγιναν όλα τα ανωτέρω έτσι δεν θα γίνει και η Πορεία στο Πολυτεχνείο, που φέτος θα τιμηθεί με άλλους τρόπους.

Η αγωνιστική όμως αριστερά αυτό δεν το αντέχει. Πρέπει να επαναστατήσει, να θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία των πολιτών για να δείξει ότι οι νόμοι δεν ισχύον για αυτήν. Ισχύουν για όλους τους άλλους πολίτες αλλά όχι για την ίδια γιατί πρέπει να έχει ασυλία.

Έφθασαν μάλιστα να εγκαλέσουν την εισαγγελία που έκανε το αυτονόητο, την προκαταρκτική εξέταση για εξέταση τέλεσης του αδικήματος της διέγερσης του αρ. 184 από όσους παράνομα καλούν πολίτες να συμμετάσχουν εν μέσω lockdown σε πορείες διαπράττοντάς αδίκημα. Δηλαδή εγκαλούν την εισαγγελία που κάνει έρευνα για παραβίαση άρθρου του ΠΚ.

Ήλθε η ώρα να καταλάβουν οι κακομαθημένοι της αριστεράς ότι ό νόμος είναι για όλους τους πολίτες και τους «αγγίζει» όπως όλους τους Έλληνες. Εάν τον παραβιάσουν θα υποστούν τις ποινικές κυρώσεις, αλλά και την πολιτική κατακραυγή της ανευθυνότητας. Σε κάθε περίπτωση ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και εάν παραβιάσουν τον Ποινικό Κώδικα να μην έλθουν στη Βουλή «παρακαλώντας» να μην αρθεί η ασυλία τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

O Θάνος Πλεύρης είναι Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ, μέλος ΠΕ ΝΔ, Δικηγόρος ΔΝ LLM
 
skai.gr