26 Νοεμβρίου 2020

📺Η στιγμή που φτάνουν στην Αθήνα οι διασωληνωμένοι από την Δράμα με C-130

Στην Αθήνα έφτασαν οι τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο της Καβάλας και μέσα σε ειδικές κάψουλες, με αεροσκάφος C-130.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με τον οποίο επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα το CNN Greece, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, η κατάσταση στη Δράμα είναι τραγική, η μπάλα χάθηκε, για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, ενώ έχουν συμβεί εγκληματικές αμέλειες, αφού στις κλινικές έχουν αναμειχθεί ασθενείς που νοσούν με COVID-19, με άλλους ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα».

Δυστυχώς στη Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες Εντατικής Θεραπείας, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.


Ανακοίνωση του νοσοκομείου Δράμας

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως στο νοσοκομείο της Δράμας υπήρχε μεγάλη πίεση και προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου, το νοσοκομείο, ωστόσο, σε ανακοίνωσή του διαψεύδει την εν λόγω πληροφορία.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα. Η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το Νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής».

Και συμπληρώνει:

«Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».