24 Νοεμβρίου 2020

ΕΥΛΟΓΗCON🙏🙏ΟΣΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΠΕΚΡΗΣ😨😨Βουλευτές ρίχνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού -Πηγαίνουν εθελοντές στο ΕΣΥ

Βουλευτές-γιατροί του ελληνικού Κοινοβουλίου βγάζουν προσωρινά τα κοστούμια τους, φορούν την ιατρική ποδιά και ρίχνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού προκειμένου να ενισχύσουν το ΕΣΥ που «πιέζεται» αισθητά.

Μέχρι στιγμής, επτά βουλευτές έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους προκειμένου να τεθούν άμεσα στη διάθεση των νοσοκομείων στις εκλογικές τους Περιφέρειες. Πρόκειται για τους Χρήστο Κέλλα, Νεοκλή Κρητικό, Βασίλη Γιόγιακα και Κωνσταντίνο Μπλούχο από τη ΝΔ, τον Γιώργο Λαμπρούλη από το ΚΚΕ, τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τη Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης

Κέλλας: «Στον πόλεμο κατά του Covid-19 δεν περισσεύει κανείς»

Ο Χρήστoς Κέλλας γιατρός-αναισθησιολόγος και αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, είναι ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που νόσησε από κορωνοϊό τον περασμένο Μάρτιο. Σήμερα, όπως λέει χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr λίγο πριν βρεθεί στο πλευρό των συναδέλφων του στη Λάρισα «στον πόλεμο κατά του Covid-19 δεν περισσεύει κανείς».

Ο Χρήστος Κέλλας στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε απαλλαγή από τα καθήκοντά του και κατέστησε σαφές ότι αποποιείται του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής. Νωρίτερα είχε γράψει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook: «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης. Με την δικιά του επιστολή προς τον κ. Τασούλα ζήτησε την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του ΣΤ' αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου να βοηθήσει ως πνευμονολόγος στον αγώνα κατά της πανδημίας.

«Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και σημειώνει: «κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα».

Το παράδειγμα των παραπάνω βουλευτών ακολούθησε και ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, χειρούργος, Κωνσταντίνος Μπλούχος. «Πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε και να βοηθήσουμε, δέχονται πίεση τα νοσοκομεία», τόνιζε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και διευκρίνισε ότι θα εργαστεί στο νοσοκομείο της Δράμας, στο οποίο είχε υπηρετήσει και πριν εκλεγεί βουλευτής. Όπως είπε, είναι γενικός χειρουργός και έχει διαχειριστεί το τοπικό νοσοκομείο ογκολογικά περιστατικά.

Επίσης και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας όπως και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Επίσης, η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου, συνταξιούχος γυναικολόγος, εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιστολή Γεροβασίλη για δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη ενημερώνει ότι δέκα ιατροί, βουλευτές του κόμματος προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας.

Η επιστολή Γεροβασίλη

«Σας ενημερώνω ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια

Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος

Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας

Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος

Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας

Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος

Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος

Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδονευρολογίας

Συνολικά όλα τα ονόματα των γιατρών- εθελοντών βουλευτών

ΝΔ

Χρήστος Κέλλας

Κώστας Μπλούχος

Βασίλης Γιόγιακας

Νεοκλής Κρητικός

ΣΥΡΙΖΑ

Όλγα Γεροβασίλη

Νίκος Ηγουμενίδης

Κωνσταντίνος Μάρκου

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Γιάννης Μουζάλας

Ανδρέας Ξανθός Ανδρέας

Θανάσης Παπαδόπουλος

Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Παύλος Πολάκης Εντατικολόγος

Μερόπη Τζούφη

ΚΙΝΑΛ

Ανδρέας Πουλάς

ΚΚΕ

Γιώργος Λαμπρούλης

Ελληνική Λύση

Μαρία Αθανασίου