03 Δεκεμβρίου 2020

📺Σεισμός στη Σάμο: Βίντεο δείχνει εικόνες καταστροφής αλλά και το τσουνάμι που ακολούθησε

Συγκλονιστικές εικόνες από τον φονικό σεισμό στη Σάμο και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 30 Οκτωβρίου - Τι κατέγραψε επιστημονική αποστολή του ΕΚΠΑ στο νησί

Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό και το φαινόμενο τσουνάμι που ακολούθησε στη Σάμο στις 30 Νοεμβρίου 2020, καταγράφει το βίντεο με στιγμιότυπα που δημοσιοποίησε η επιστημονική επιστολή του ΕΚΠΑ στο νησί.

Ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα δύο μαθητές 15 και 17 ετών να χάσουν τη ζωή τους. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το νερό άνοιξε ερμητικά την πόρτα ενός σπιτιού. Το λιμάνι πλημμύρισε. Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, αλλά και στο λιμάνι.

Στο τεύχος #21 του "Newsletter of Environmental, Disaster, and Crises Management Strategies" που εκδίδεται υπό την αιγίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποτέλεσμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ 50 και πλέον γεωλόγων, σεισμολόγων, φυσικών, γεωγράφων, ωκεανογράφων και πολιτικών μηχανικών της χώρας.