[Παπάρια κατάταξη... μας ρίχνει πολύ η θνησιμότητα που βγαίνει από το κρούσματα/θανατους... άμα δεν κάνεις πολλά τέστ δεν βρίσκεις πολλά κρούσματα (ασυμπτωματικούς κλπ) κι αν βρίσκεις λίγα κρούσματα οι θάνατοι φαίνονται ποσοστιαία πολλοί. Η Δανία ας πούμε κάνει κάθε μέρα 120-130.000 τεστ (τις τελευταίες βδομάδες μετά τη μαλ@κία με τα μινγκ που τα έθαψαν και μόλις κατάλαβαν ότι ο ιος μπορεί να περάσει στον υδροφόρο ορίζοντα τα ξεθάβουν για να τα κάψουν!!)... είναι σα να κάναμε εμείς 250.000 τεστ καθημερινά και όχι 35.000 που κάνουμε. Με τόσα πολλά τεστ, η Δανία, βρίσκει σίγουρα περισσότερα κρούσματα από έμάς. Την προηγούμενη βδομάδα έβρισκαν κάθε μέρα πάνω από 4.000 κρούσματα ενώ έχουν το μισό πληθυσμό της Ελλάδος δηλ. αυτοί έβρισκαν σχεδόν όλους τους νοσσούντες και αφού πέθαιναν 15-20 κάθε μέρα έχουν χαμηλό fatality. Αν εμείς κάναμε αναλογικά τόσα τέστ και βρίσκαμε ας πούμε 8.000 κρούσματα καθημερινά οι 60-70 θάνατοι θα έδειχναν επίσης μικρή θνησιμότητα... θα βρίσκαμε ας πούμε θνησιμότητα 0,8% και όχι 6,3% όπως δείχνει ο πίνακας
Κοινώς ο πίνακας συγκρίνει μήλα με αυγά αφού οι χώρες κάνουν διαφορετικό αριθμό τεστ η καθεμία]
Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χειρότρες χώρες για να ζει κανείς την εποχή του κορωνοϊού. Έτσι διατείνεται το Covid Resilience του Bloοmberg, καθώς καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%), ενώ ταυτόχρονια έχει επιβάλλει το χειρότερο lockdown, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη μικρότερη κινητικότητα των πολιτών. Ως επί το πλείστον, η χώρα μας βρίσκεται, επίσης, στη δέκατη θέση με τις χειρότερες προβλέψεις σχετικά με το μέλλον της οικονομίας την ερχόμενη χρονιά.
Πρόκειται για μία λίστα, η οποία ανανεώνεται κάθε μήνα για τις επιδόσεις που καταγράφει η εκάστοτε χώρα – ιδιαίτερα μετά την είδηση του εμβολίου και της μετάλλαξης του ιού – και βάσει αυτών των δεδομένων παρουσιάζει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο εν μέσω πανδημίας. Δυστυχώς, όμως, για τη χώρα μας τα νέα δεν ήταν και τόσο καλά.
Αντιθέτως, η Νέα Ζηλανδία, της οποίας η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορά της για να προστατέψει τους πολίτες της, πρωταγωνιστεί στη λίστα και μάλιστα στην πρώτη θέση, με την Ταϊβάν να βρίσκεται μια θέση μετά στην κατάταξη.

Tην κορυφή της κατάταξης με τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς συμπληρώνουν η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη. Η χώρα μας βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση, μόνο μία θέση πάνω από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό. Τη λίστα του Covid Resilience του Bloοmberg υπάρχουν συνολικά 53 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διαμόρφωση της πρώτης κατηγορίας λαμβάνονται υπόψιν τα κρούσματα που καταγράφονται ανά μήνα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, η θνησιμότητα, το ποσσοτό διεξαγωγής των τεστ και η πρόσβαση στο εμβόλιο. Για τη δεύτερη κατηγορία, οι αναλυτές επικεντρώνονται στις μεθόδους κατά τις οποίες επιβάλλεται το lockdown, τις εκτιμήσεις για το μέλλον της οικονομίας, αλλά και το κατά πόσο διαμορφώθηκε η καθημερινότητα των πολιτών εν μέσω καραντίνας.