02 Δεκεμβρίου 2020

📺Η επιστροφή των Σουμάχερ στη Formula 1 -Ο Μικ, γιος του θρύλου, υπέγραψε με τη Haas

Ο Μικ Σουμάχερ, γιος του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ, θα κάνει το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021, καθώς η Haas ανακοίνωσε πως υπέγραψε μαζί του πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο 21χρονος γιος του επτά φορές πρωταθλητή της F1 υπέγραψε ένα πολυετές συμβόλαιο με την Haas, με τον επικεφαλής της ομάδας Γκούντερ Στέινερ να δηλώνει: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι ο Μικ Σουμάχερ εντάσσεται στην ομάδα των οδηγών μας για την επόμενη σεζόν και ανυπομονώ να να τον καλωσορίσω στην ομάδα».

Ο 21χρονος οδηγός, που εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα της Formula 2, θα λάβει μάλιστα μέρος με την αμερικανική ομάδα στις δοκιμές του γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι στις 11 του μηνός. Μαζί με τον Ρώσο, Νικίτα Μάζεπιν (επίσης από τη Formula 2), θα αποτελέσουν το νέο δίδυμο της Haas, αντικαθιστώντας τους Ρομέν Γκροζάν (δεν θα είναι την επόμενη χρονιά στην Formula 1) και Κέβιν Μάγκνουσεν.


Ο Μικ Σουμάρχερ αυτή τη στιγμή προηγείται με 14 βαθμούς στο πρωτάθλημα για τη Formula 2 και απομένει ένας ακόμη αγώνας. Εχει ήδη κερδίσει ένα πρωτάθλημα στην F2.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μικ Σουμάχερ

«Η προοπτική να βρίσκομαι του χρόνου στο grid της Formula 1 με κάνει απίστευτα ευτυχή. Δεν έχω λόγια », είπε ο Μικ σε δηλώσεις του. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Haas, τη Ferrari και την ακαδημία της Ferrari για την εμπιστοσύνη της. Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου στους γονείς μου, ξέρω ότι τους χρωστάω τα πάντα. Πάντα πίστευα ότι θα πραγματοποιούσα το όνειρό μου για τη Formula 1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλους τους υπέροχους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκεί έξω που με υποστήριξαν καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Θα δώσω τα πάντα, όπως πάντα, και ανυπομονώ να συνεχίσω αυτό το ταξίδι μαζί με τη Haas F1», προσέθεσε.


«Το Πρωτάθλημα της Formula 2 έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σαν φυτώριο ταλέντων και το φετινό πρωτάθλημα ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων σεζόν. Ο Μικ έχει κερδίσει αγώνες, έχει ανέβει πολλές φορές στο πόντιουμ, αγωνιζόμενος με πολλά εξαιρετικά ταλέντα το 2020», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας της Haas.


Ο Μικ Σουμάχερ θα είναι ο τρίτος της οικογένειας που θα αγωνιστεί στη Formula 1, με τον θείο Ραλφ -τον αδερφό του Μίκαελ- να έχει συμμετάσχει σε 180 αγώνες μεταξύ 1997 και 2007, κερδίζοντας έξι από αυτούς. Ο Μάικλ Σουμάχερ είναι ο δεύτερος οδηγός σε νίκες (91 τον αριθμό) στην ιστορία της Formula 1. Εχασε το ρεκόρ του πριν από λίγο καιρό από τον Λιούις Χάμιλτον. Μάλιστα, εκείνο το απόγευμα, ο Μικ Σουμάχερ, αμέσως μετά τη νίκη του Χάμιλτον, τον πλησίασε και του δώρισε το κράνος του πατέρα του.