04 Δεκεμβρίου 2020

VW: Ξεκίνησαν οι προεργασίες για την υλοποίηση του project στην Αστυπάλαια

Κλιμάκιο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ελληνικής κυβέρνησης είχαν σειρά επαφών στο νησί το προηγούμενο διήμερο

Περίπου ένα μήνα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις ξεκίνησαν οι προεργασιες για την υλοποίηση του σημαντικού project της Volkswagen στην Αστυπάλαια, «Smart and Sustainable Island».

Στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο διημερο, 2-3 Δεκεμβρίου, βρέθηκαν στο νησί κλιμάκιο της Ελληνικής κυβέρνησης και της αυτοκινητοβιομηχανιας.

Με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και τον Διευθυντή Εταιρικής Στρατηγικής του Ομίλου Volkswagen, Maik Stephan πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται με τις συγκοινωνίες, τις μετακινήσεις, την ενοικίαση αυτοκινήτων και την ηλεκτροδότηση του νησιού.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ του Υπουργείου Ενέργειας και του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης παρακολούθησαν τα workshops εκπρόσωποι των υπόλοιπων Υπουργείων που εμπλέκονται ,αλλά και της Volkswagen από την Γερμανία.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία σημείωσε χαρακτηριστικά για την έναρξη των εργασιών: «Πριν συμπληρωθεί ημερολογιακά ένας μήνας από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Volkswagen και Ελληνικής κυβέρνησης και παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία και η δυσκολία πρόσβασης στην Αστυπάλαια το χειμώνα, πραγματοποιήσαμε την αναγκαία αυτή επίσκεψη για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του έργου. Σεβόμενοι τις συνθήκες και προσαρμόζοντας την παρουσία μας στους κανόνες Covid-19 πραγματοποιήσαμε επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του προγράμματος και συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού. Στη διήμερη παραμονή μας έγιναν διαδοχικά workshops και λεπτομερής παρουσίαση του χάρτη πορείας για την υλοποίηση του προγράμματος και τον συγχρονισμό όλων των πλευρών. Ξεκινάμε το έργο με τις συγκοινωνίες, την ηλεκτροκίνηση, το πρόγραμμα επιδότησης της Ελληνικής κυβέρνησης και τις ειδικές τιμές της αυτοκινητοβιομηχανίας αποκλειστικά για το νησί και φυσικά την ενημέρωση των κατοίκων. Το έργο αυτό φέρνει στο σήμερα μια φωτογραφία από το μέλλον της αυτοκίνησης».

Στέλιος Μορφίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ