27 Ιανουαρίου 2021

Τζήμερος για πορείες: Δεν γίνεται 50-100 κατσαπλιάδες να σταματάνε τη ζωή των πάντων

"Είναι λογικό οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις να πηγαίνουν ψάχνοντας, αλλά από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουμε πάρα πολλά δεδομένα. Ενώ το πρώτο κύμα η κυβέρνηση το αντιμετώπισε με επιτυχία, με κόστος για την οικονομία βεβαίως, από εκεί και πέρα χάθηκε η μπάλα" δήλωσε ο Θάνος Τζήμερος μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο πρόεδρος της "Δημιουργίας Ξανά" ανέφερε ότι "Έγινε όπως όλα στην Ελλάδα, μισές δουλειές. Να δούμε πώς πέτυχε να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό η Νότια Κορέα, αλλά για να μην μολυνθεί κάποιες πρέπει να ξέρουμε πόσοι είναι οι φορείς, ποια είναι τα κρούσματα και να ελέγχουμε τις πύλες εισόδου της χώρας. Με λιγότερα από 500 εκατ. θα μπορούσαν να κάνουν όλοι οι Έλληνες μοριακό τεστ και να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση του πληθυσμού και να εφαρμόσουμε αυτό που κάνουν οι Κινέζοι και το υιοθετούν τώρα κάποιοι Ευρωπαίοι".

Όσον αφορά στις διερευνητικές επαφές σχολίασε ότι "η Τουρκία έχει αποδείξει ότι είναι ένας παντελώς αναξιόπιστος συζητητής και ότι κάνει το κάνει για να κατοχυρώσει όλο και περισσότερα δικαιώματα, για να μας στριμώξει λίγο παραπάνω".

Ερωτηθείς για την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων από την ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι "οι πορείες στο εξωτερικό γίνονται και οι συγκεντρώσεις γίνονται αλλά όχι εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Όταν 100 άτομα μπλοκάρουν το Σύνταγμα, εγώ να σας πω ότι θα τις επιτρέψει και στα 200 άτομα και στα 50. Αυτό λένε γιατί 100 και όχι λιγότερα ας πούμε. Όταν λοιπόν 50 άτομα μπλοκάρουν το Σύνταγμα εμποδίζουν τη φυσιολογική ροή της ζωής σε 2 εκατ., σε 4 εκατ., στους τουρίστες, στα μαγαζιά που δεν δουλεύουν, στους οδηγούς που είναι μποτιλιαρισμένοι με τις ώρες και μπορεί να χάσουν τα ραντεβού, το αεροπλάνο, το πλοίο... Το κόστος αυτό είναι τεράστιο, γιατί υπάρχει και το κόστος της απαξίωσης της χώρας. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί στην εποχή που μπορείς με ένα μήνυμα στο Twitter να μεταδώσεις τη σκέψη σου σε εκατομμύρια ανθρώπους, που η πληροφορία διαχέεται τόσο γρήγορα, γιατί να εμμένουμε σε αυτή την αταβιστική αντίληψη της πορείας, που είναι και αναποτελεσματική".

"Εμείς είπαμε ότι αν κυβερνούσαμε θα δίναμε τη δυνατότητα στις συλλογικότητες να εκφράζουν τις απόψεις τους στη δημόσια τηλεόραση. Η δημόσια τηλεόραση θα είχε και έναν τομέα που θα ήταν αφιερωμένος στην κοινωνία των πολιτών, με τις υπερβολές της ενδεχομένως, με τις ακρότητες. Το να προχωράει στον δρόμο πάνω κάτω και να φωνάζει συνθήματα δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς, η Δημιουργία Ξανά και η Νέα Δεξιά, με την οποία συνεργαζόμαστε, είμαστε υπέρ της πλήρους απαγόρευσης της δυνατότητας να εμποδίζεις τους άλλους να κάνουν την δουλειά τους. Μπορείς να το κάνεις σε μια πλατεία. Γιατί οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος γίνονται στους πέριξ δρόμους και όχι στην ίδια την πλατεία;" πρόσθεσε. "Δεν μιλάω για τα παλλαϊκά συλλαλητήρια, που έχουν 100.000 κόσμου, αλλά για το σύνηθες των 100, 50 κατσαπλιάδες να σταματάνε τη ζωή των πάντων. Αυτό θα πρέπει να τελειώσει μια και καλή. Ας πούμε ότι κάποιοι από αυτούς είναι κατσαπλιάδες και κάποιοι σοβαροί" υπογράμμισε.

"Θα διέγραφα και το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ως σωστούς όρους και θα τους αντικαθιστούσα με τον όρο εισβολικό. Δεν πρόσφυγας αυτός που έρχεται από την Σομαλία ή από το Κονγκό. Είναι οικονομικός μετανάστης και παράνομος, μπήκε στην χώρα παράνομα" περιέγραψε ο κ. Τζήμερος.