29 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΚΙ Ο ΠΛΑΣΙΕ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ😝😝Ο ΑΣΧΕΤΟΣ Μόσιαλος διαφωνεί με τους Γερμανούς ΕΙΔΙΚΟΥΣ που λένε εμβόλιο AstraZeneca σε κάτω των 65 ετών

[Φυσικά οι Γερμανοί το λένε επειδή στη μελέτη που έκαναν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της «Οξφορδης» μόνο το 8% των συμμετεχόντων ήταν άνω των 65ετών και αυτό θεωρείται λίγο. Για τη σύγκριση, στη μελέτη του εμβολίου της Pfizer το 42% (εκ των 37.000 που συμμετείχαν στη μελέτη) ήταν άνω των 55 ετών και ο μέσος όρος των συμμετεχόντων ήταν 52 έτη, που σημαίνει ότι υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι. Αλλά ο τύπος που πανηγύριζε για την παπάτζα των Άγγλων «μισή αρχική δόση και κανονική δεύτερη έχει 90% αποτελεσματικότητα» που να καταλάβει από αυτά... μάλλον καταλαβαίνει αλλά προσπαθεί να καθησυχάσει τα γίδια...]

Να αναλάβει η Κομισιόν άμεσα τον πλήρη συντονισμό του συνόλου των ενεργειών εκ μέρους των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών οι οποίες έχουν την πρόθεση να αναπτύξουν συνέργειες μεταξύ τους, προκειμένου να παράξουν σε δικά τους εργοστάσια τα εμβόλια κατά του νέου κοροναϊού, είτε της Pfizer – BioNTech είτε εκείνο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, πρότεινε μόλις πριν από λίγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science (LSE) και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς Οργανισμούς για τα θέματα του νέου κοροναϊού, Ηλίας Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ1.

Μάλιστα, ο Ηλίας Μόσιαλος σχολίασε σκωπτικά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών της Γερμανίας να αποκλείσουν τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών από τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναρωτώμενος «με ποια συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία στα χέρια τους οι Γερμανοί έλαβαν αυτή την απόφαση».

Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ακόμη ότι η χώρα μας θα μπορέσει να εμβολιάσει μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2021 περίπου 1,2 εκατ. κατοίκους της, ενώ σημείωσε ότι αναπτύσσονται ήδη προθέσεις από την γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, προκειμένου να παράξουν μεγάλες παρτίδες των εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού στα δικά τους εργοστάσια ανά τον κόσμο.