25 Ιανουαρίου 2021

ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ😜😜ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-«Βόρειας Μακεδονίας»Την ενεργοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) της Βουλής με το Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας των ΣΚΟΠΙΩΝ και τη διενέργεια θεματικών διασκέψεων σε τομείς μείζονος ενδιαφέροντος για τις δύο γείτονες χώρες, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή προς τον Γιώργο Βλάχο, πρόεδρο της εν λόγω ΚΟΦ, και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Νίκο Παππά, αντιπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας και ο Γιώργο Κατρούγκαλο, τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. του κόμματος, αναφέρουν πως παρά το γεγονός ότι η εν λόγω επιτροπή συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2020, δεν έχει λειτουργήσει ως σήμερα.

«Παρότι «μετά την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, που επετεύχθη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των δύο χωρών, έχει “ανοίξει” ένα καινούριο κεφάλαιο στους τομείς της διπλωματίας, της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και της οικονομικής συνεργασίας», σημειώνουν. Προσθέτουν δε, πως σήμερα η ΝΔ «δηλώνει ότι εγγυάται και τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ότι αυτή πρέπει να τηρείται στο ακέραιο, αναγνωρίζοντας και η ίδια τα τεράστια και πολλαπλά οφέλη που απορρέουν για τη χώρα μας από την εφαρμογή της εν λόγω ιστορικής Συμφωνίας».

Το κείμενο συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της ΚΟΦ: Ειρήνη Αγαθοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Νίκος Βούτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Θεόδωρος Δρίτσας, Κώστας Ζαχαριάδης, Κυριακή Μάλαμα, Κώστας Μάρκου, Γιάννης Μπουρνούς, Γιώτα Πούλου, Μπέττυ Σκούφα, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Φίλης και Ραλλία Χρηστίδου.