18 Ιανουαρίου 2021

📺Ιστιοπλοΐα: Ο Κακλαμανάκης είχε καταγγείλει την Ομοσπονδία και τον Αδαμόπουλο, επί ΣΥΡΙΖΑ -Τι του είχαν απαντήσει [βίντεο]

Ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης, είχε καταγγείλει την ομοσπονδία του αθλήματός του στην Βουλή το 2019, αλλά και τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, τον άνθρωπο που κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά την Σοφία Μπεκατώρου, για απειλές και φραστική βία, στην ΕΦΙΠ.

Ηταν τον Νοέμβριο του 2019, όταν ολυμπιονίκες είχαν κληθεί στην Βουλή να μιλήσουν στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με αφορμή το νομοσχέδιο για την αθλητική βία και την χειραγώγηση αγώνων. Εκεί ο Κακλαμανάκης είχε πάρει τον λόγο για να κάνει καταγγελία κατά της ομοσπονδίας, αναφέροντας πως υπάρχουν «ανήθικοι» και «διεφθαρμένοι» παράγοντες και κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας. Χρησιμοποίησε μάλιστα και μία φράση της Μαρίνας Ψυχογιού , αθλήτριας και διεθνούς κριτή, που επίσης κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα της ομοσπονδίας, η οποία τόνιζε πως μπορεί μεν να υποστηρίζουν οι αθλητές το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, αλλά στην περίπτωση της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, έπρεπε να υπάρχει κάποια κρατική παρέμβαση.

Μάλιστα, ο Κακλαμανάκης, εμφανώς προβληματισμένος, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ανέφερε τότε στην Βουλή πως είχε καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν στην ΕΙΟ στον τότε υφυπουργό Αθλητισμό, Γ. Βασιλειάδη, ο οποίος, όπως είπε, του πρότεινε να κατέβει στις εκλογές και να αφήσει τις καταγγελίες. «Μου είπε: δεν θέλω να ξέρω. Αν είσαι μάγκας κατέβα στις εκλογές».

Κατήγγειλε μάλιστα πως ο υφυπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ του είχε ζητήσει να μην αναφερθεί ξανά σε θέμα της ομοσπονδίας στον ίδιο. Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 3:45. «Προσπάθησα να δημιουργήσω καλύτερες προϋποθέσεις με τεράστιο κόστος. Στην προηγούμενη ηγεσία είχα πει στον κ. Βασιλειάδη ότι δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα, δεν υπάρχει έλεγχος νόμων, δεν υπάρχει υγιής διαχείριση του δημόσιου χρήματος, δεν υπάρχει έλεγχος κατά των φαινομένων κατάχρησης, υπεξαίρεσης. Και μου είπε πολύ απλά πως "δεν θέλω να ξέρω. Αν είσαι μάγκας κατέβα στις εκλογές να γίνεις Προέδρος" και μου είπε «δεν θα μου αναφέρεις ξανά τίποτα για την Ομοσπονδία αν θες να περάσω το νόμο για το δίκαιο αίτημά σου»

Αργότερα, σήμερα, ο Νίκος Κακλαμανάκης διευκρίνισε στην ΕΡΤ ότι δεν είχε καταγγείλει στον κ. Βασιλειάδη τα περί σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς τότε δεν ήταν εις γνώση του οι σχετικές καταγγελίες.

Γιατί κατήγγειλε τον Αδαμόπουλο ο Κακλαμανάκης στην ΕΦΙΠ

Αργότερα, τον Μάιο του 2019, ο Κακλαμανάκης κατήγγειλε τον Αδαμόπουλο, για φραστική βία και απειλές. Κατήγγειλε στην ΕΦΙΠ το περιστατικό στο οποίο συνέβη λίγο καιρό νωρίτερα, στην διάρκεια συνάντησης της ολυμπιακής ομάδας για την ολυμπιακή προετοιμασία.

Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας, κατήγγειλε τον Αδαμόπουλο πως του επιτέθηκε φραστικά και μάλιστα είπε πως ο πρώην παράγοντας του αθλήματος είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο να του αφαιρέσει τον λόγο, στην διάρκεια της συνάντησης αυτής. Στην αναφορά του στην ΕΦΙΠ ο Κακλαμανάκης κάνει λόγο για «επιθετικό τόνο» και «απαξιωτική συμπεριφορά» του εν λόγω παράγοντα. Μάλιστα, την καταγγελία του στην ΕΦΙΠ είχαν υπογράψει όλοι οι πρωταθλητές της ιστιοπλοϊάς που ήταν παρόντες στο περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί πως η κόντρα ΕΙΟ και Κακλαμανάκη είχε φτάσει στα άκρα πέρυσι, με την ομοσπονδία να στέλνει εξώδικο, ζητώντας και αποζημίωση μετά την τοποθέτηση του Κακλαμανάκη στην Βουλή.