22 Ιανουαρίου 2021

Τηλεστάρ ο «εγκέφαλος» για την αρπαγή της περιουσίας Δασυγένη - Πού άφησε την περιουσία του ο πάμπλουτος βιομήχανος πρώην πρόεδρος του Άρη

Μία τεράστια περιουσία που περιελάμβανε εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, μετοχές και ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, έχει γίνει το θέμα δικαστικής διαμάχης μεταξύ των συγγενών του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Άρης και μιας 49χρονης σήμερα φυσικοθεραπεύτριας, που φέρεται να φρόντιζε τον ηλικιωμένο επιχειρηματία τα 6 τελευταία χρόνια της ζωής του. Κι αυτό γιατί ο ηλικιωμένος φαίνεται ότι, χωρίς κανείς να το γνωρίζει, είχε κάνει μαζί της σύμφωνο συμβίωσης. Σύμφωνα με το voria.gr, η αγωγή των συγγενών με την οποία ζητούν την ακύρωση του συμφώνου θα συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει βουίξει με το πώς η τεράστια περιουσία του επιχειρηματία και πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Δήμου Δασυγένη βρέθηκε στα χέρια μιας φυσικοθεραπεύτριας και μάλιστα μέσω ενός συμφώνου συμβίωσης και μιας διαθήκης, μόλις λίγες μέρες πριν το θάνατό του.

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν στην πόλη στο οποίο έγραφε: «Ποιος πασίγνωστος δημοσιογράφος της πόλης κρύβεται πίσω από την πλαστή διαθήκη του πλούσιου αποθανόντος παράγοντα;» και τα σχόλια δίνουν και παίρνουν στην πόλη για τον τηλεστάρ και τη σχέση του με τη 49χρονη στην οποία πέρασε η αμύθητη περιουσία του, με την οποία είναι ζευγάρι. Μάλιστα λέγεται ότι ο τηλεστάρ, που έχει και δική του εκπομπή σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, ήταν αυτός που την πρότεινε στον επιχειρηματία για να τον φροντίζει.

Ο 89χρονος βιομήχανος, γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου της πλεκτοβιομηχανίας, άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιανουάριο του 2020 και, όπως υποστηρίζουν τα ανίψια του, μετά το θάνατό του, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι λίγο πριν πεθάνει, την ίδια ημέρα και παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, μαζί με τη διαθήκη του είχε συνάψει και σύμφωνο συμβίωσης. Έτσι, άφηνε όλη του την περιουσία σε φυσικοθεραπεύτρια συλλόγου της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε αναλάβει τη φροντίδα του 83χρονου τότε αθλητικού παράγοντα όταν εκείνος έχασε τη σύζυγό του. Το ζευγάρι δεν είχε παιδιά και μοναδικοί συγγενείς του ήταν τα πέντε ανίψια του, παιδιά του αδελφού και της αδελφής του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, μετά το θάνατό του, τα ανίψια πήγαν στο σπίτι του στο Πανόραμα, ωστόσο δεν κατάφεραν να μπουν, αφού οι κλειδαριές είχαν αλλάξει. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις του θανόντα επιχειρηματία, όπου εκεί πληροφορήθηκαν ότι είχε κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τη 49χρονη φυσικοθεραπεύτρια, κάτι που δεν είπε η ίδια όταν πήγε στην κηδεία του, ενώ με διαθήκη του την καθιστούσε μοναδική κληρονόμο.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων όμως, ο 89χρονος, ο οποίος έπασχε από βαριά ασθένεια, 4-5 μήνες πριν πεθάνει είχε διατυπώσει την επιθυμία του στη συμβολαιογράφο να συντάξει διαθήκη με την οποία άφηνε την περιουσία του στα ανίψια του. Τον Σεπτέμβριο 2019 έδωσε εντολή στο λογιστή του να παραδώσει στην οικογενειακή συμβολαιογράφο όλα τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης. Η συνάντηση ορίστηκε για τον Οκτώβριο, ωστόσο ακυρώθηκε, αφού η υγεία του επιδεινώθηκε και εισήχθη σε ιδιωτική κλινική. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, υποβλήθηκε σε τραχειοτομία, η οποία του προκάλεσε αφωνία. Στα μέσα Δεκεμβρίου συναντήθηκε με τη συμβολαιογράφο στο σπίτι του. Εκείνη τότε διαπίστωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να κάνει διαθήκη, καθώς, λόγω της τραχειοτομίας, ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να μιλήσει, ενώ δεν ήταν σε θέση να συντάξει ούτε χειρόγραφη διαθήκη.

Ωστόσο, την επομένη μέρα από τη συνάντησή του με τη συμβολαιογράφο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2019, η υγεία του επιχειρηματία επιδεινώθηκε περαιτέρω και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, σε άλλη ιδιωτική κλινική. Εκεί, σύμφωνα πάντα με την αγωγή, αμέσως μετά το διήμερο της αργίας των Χριστουγέννων, ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τη 49χρονη και την ίδια μέρα να συντάσσει και την επίμαχη διαθήκη. Όλα αυτά γίνονται παρουσία δύο συμβολαιογράφων και ενός φίλου του επιχειρηματία. Και στα δύο αυτά έγγραφα (σύμφωνο συμβίωσης και διαθήκη) ο 89χρονος, αντί υπογραφής, φέρεται να έχει βάλει με κεφαλαία γράμματα τα αρχικά του ονόματος και του επωνύμου του.

Είχε «φορτώσει» τις κάρτες του

Σύμφωνα πάντα με το voria.gr, μάρτυρας κατέθεσε ότι λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη περιπέτεια της υγείας του, το φθινόπωρο του 2019, ο επιχειρηματίας φέρεται να είχε αποφασίσει να απομακρύνει τη 49χρονη από κοντά του. Αιτία αποτέλεσε η αποκάλυψη ότι η φυσικοθεραπεύτρια είχε «φορτώσει» τις πιστωτικές κάρτες του με περίπου 200.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, είχε βρεθεί και ο αντικαταστάτης της, ένας άνθρωπος ο οποίος θα εκτελούσε χρέη βοηθού και οδηγού, ενώ ταυτόχρονα τα ανίψια του αναζητούσαν μια οικιακή βοηθό για τις δουλειές του σπιτιού.

Τα περιουσιακά στοιχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιουσιακά στοιχεία στην επίμαχη διαθήκη αφορούν ακίνητα (μεγάλο οικόπεδο με διώροφη υπερπολυτελή κατοικία στο Πανόραμα, μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση, εξοχικό στη Χαλκιδική, οικόπεδα, αγροτεμάχια), αυτοκίνητα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και, φυσικά, αρκετά μετρητά. Εκτός της αγωγής, τα ανίψια του επιχειρηματία έχουν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της 49χρονης, των δύο συμβολαιογράφων και του φίλου του, οι οποίοι παρέστησαν στη σύναψη του συμφώνου συμβίωσης και τη σύνταξη της διαθήκης.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ανιψιών του επιχειρηματία, Δημήτρης Παπαδόπουλος-Τσαγιάννης, δήλωσε: «Τα ανίψια του έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και αναμένουν με σεβασμό την αμείλικτη κρίση της, καθώς, επειδή ακριβώς όλο το ανωτέρω διάστημα βρίσκονταν καθημερινά στο πλευρό του θείου τους, γνώριζαν πολύ καλά την κατάσταση της υγείας του και την αδυναμία του να συντάξει τις συμβολαιογραφικές πράξεις που φέρεται να συνέταξε».

 Πηγή εφημερίδα On Time